Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vlada Srbije presekla: Imenovan "Petočlani organ" na čelu opštine Merošina

rssBookmark and Share

Merošina 12.08.2019. Z.S. Južna Srbija Info

Vlada Republike Srbije je imenovala Privremeni organ od pet članova, koji će do raspisivanja lokalnih izbora voditi ovu opštinu u Nišavskom okrugu. Na čelu privremene institucije je Sanja Stajić, nekadašnja prva osoba opštine i donedavna predsednica SO Merošina.

Vlada Srbije presekla: Imenovan "Petočlani organ" na čelu opštine Merošina

Nije tajna, da ni stariji Merošici povremeno, ne znaju ko im je na čelu opštine, jer se situacija u poslednje četiri godine menja skoro na svakih šest meseci, praktično, stranačkom "rokadom" istih ljudi.

"Mala opština" sa velikim potecijalima, pre svega u voćarstvu, svojom političkom "trkom" pojedinih i previranjem, gubi poziciju ozbiljnih kandidata u poljoprivredi. Nema osobe u Srbiji koja nije čula za "merošinsku višnju", ali to očigledno nije dovoljno da spreči lične ambicije pojedinaca u lokalnoj samoupravi.

Zbog previranja i strnačko-političkih kombinacija, Vlada Srbije je odlučila da imenuje Privremeni organ, sastavljen od pet članova, koji će do raspisivanja lokalnih izbra i to u roku od dva meseca po Zakonu o lokalnoj samoupravi, voditi tu opštinu Nišavskog okruga.

Kako saznajemo, Petočlani organ čine, Sanja Stajić, dosadašnji predsednik Opštine Saša Jovanović, Emilija Petković, Jovica Ilić iz Jedinstvene Srbije i Miljan Đorđević (SPS).

Komentara: 0


#   Merošina   Sanja Stajić   Vlada Republike Srbije   Saša Jovanović   predsednik opštine   privremene mere   Miljan Đorđević   lokalni izbori
@Vlada_SR @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima