Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Власт у Лесковцу остаје иста: Цветановић градоначелник

rssBookmark and Share

Лесковац 02.06.2016. Јужна Србија Инфо

Досадашњи градоначелник Лесковца и први човек напредњака Горан Цветановић, остаје на тој функцији и у новом - старом сазиву власти у том граду.

Власт у Лесковцу остаје иста: Цветановић градоначелник

Функцију заменика градоначелника обављаће и даље Драган Јовановића (СНС), а председник СГ Лесковца биће Александар Ђуровић (СПС), уместо Душана Цветковића Лешњака, исто из редова Социјалистичке партије Србије.

Власт у Лесковцу вршиће, коалиција окупљена око СНС-а, социјалистичка партија Србије, Нова Србија и један одборник Ромске странке "Јединство", са 54 од укупно 75 одборника у локалном парламенту Лесковца.

Опозицију ће чинити,  ДС, Јединствена Србија, СРС и СДС, речено је да конференцији за новинаре СНС у Лесковцу.

Горан Цветановић

Рођен је 11. марта 1965. године у Лесковцу. У родном граду завршио је Гимназију, а потом дипломирао на Медицинском факултету, Унивезитета у Нишу.

По професији је лекар, специјалиста интерне медицине. Специјализацију је завршио са највишом оценом, а данас је на докторским студијама.

Љубав према Србији и борба за правду, одводе га у политику врло рано. На политичкој сцени Србије присутан је од 1996. године.

У једном мандату Горан Цветановић је био савезни министар без портфеља.

У периоду од 2002. до 2012. године пет пута је био народни посланик.

Горан Цветановић је два пута обављао функцију председника Скупштине града Лесковца.

У историји града биће уписан као први градоначелник Лесковца. На овој функцији налази се и данас, након избора који су одржани 2012. године.

Српској напредној странци прикључује се 2009. године. На првој Изборној скупштини Градског одбора Српске напредне странке бива изабран за председника и до данас остаје на месту првог човека лесковачких напредњака.

Као градоначелник Лесковца сву своју енергију усмерава да се Лесковац изгради у леп, модеран и економски јак град.

О буџету брине домаћински и савесно, водећи рачуна о свим категорија становништва и најразличитијим потребама друштва.

Горан Цветановић је члан Председништва Српске напредне странке, члан Извршног одбора Националне алијансе за локално-економски развој, члан Председништва Сталне конференције градова и општина, а као лекар и члан Лекарске коморе Србије.

Члан Одбора за здравство и бригу о породици, члан Одбора за локалну самоуправу у републичкој скупштини и члан делегације парламентарне скупштине ОЕБС-а.

Покретач је иницијативе за формирање Одбора за превенцију болести зависности и борбу против верских секти у Лесковцу.

Први пут у у историји парламентаризма, 29. децембра 2009. године поднео је оставку на место народног посланика у Народној скупштини.

Горан Цветановић је коаутор више научних радова из области медицине. Течно говори енглески језик.

Отац је двојице синова Немање и Виктора.

Коментара: 0


#   Лесковац   ДС   СПС   СНС   Горан Цветановић   здравство   СРС   Нова Србија   СДС   Драган Јовановић   Александар Ђуровић   Драган Цветковић   Јединствена Србија   енглески језик
@demokrate @socijalisti @sns_srbija @CvetanovicG @SRS_info @NovaSrbijaGONis @socdemstranka @JS_domacinski @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима