Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вучић: Наредних дана биће познат мандатар нове владе

Bookmark and Share

29.09.2020. РТС, Танјуг, Јужна Србија Инфо

Председник Александар Вучић изјавио је да ће у наредних неколико дана бити познат мандатар за састав нове владе. Поновио је да све што је потписано у Бриселу мора да буде спроведено, али не у складу са косовским прописима, јер ако се све посматра на тај начин да мора да буде у складу са прописима Приштине или Београда, а да се ништа не промени, онда је немогуће постићи било какав компромис.

Фото: Јужна Србија Инфо архива
Фото: Јужна Србија Инфо архива

"Имаћете у наредних неколико дана мандатара, да ли ће бити три, али свакако мање од седам дана", рекао је Вучић, обилазећи "Београд на води".

Када је реч о дијалогу Београда и Приштине, председник је истакао да све што је потписано у Бриселу мора да буде спроведено, али не у складу са косовским прописима, јер ако се све посматра на тај начин да мора да буде у складу са прописима Приштине или Београда, а да се ништа не промени, онда је немогуће постићи било какав компромис.

Вучић је на питање да ли је добар сигнал изјава портпарола немачке владе Штефана Зајберта да све што је потписано 2013. и 2015. мора бити реализовано и да ЗСО треба да буде спроведена у складу са косовским прописима, одговорио да мора да буде спроведено оно што је потписано.

"Једна ствар – мора да буде спроведено оно што је потписано. Захвалан сам Зајберту што је то приметио, али ствари неће бити у складу са косовским прописима, јер ако бисмо ишли на то да све мора да буде у складу са прописима Србије, а да се ништа не промени, онда је немогуће постићи разговор, договор и компромис", рекао је Вучић.

Како је рекао, није се у Бриселу разговарало о томе да се нешто спроводи у складу са прописима, јер онда преговори нису, каже, ни потребни.

"Преговарали смо јер није све у складу са прописима", рекао је Вучић уз опаску, "али ако то неко не разуме...".

Како је додао, поруке из Приштине за њега су често нејасне, јер нису рационалне.

"Иако сам мислио да имам искуства, можда и највише у овом делу света, што због сусрета са лидерима, што због година. Ја разумем противника када се понаша рационално. Њих не могу да доживљавам као противнике, јер желимо мир и сарадњу са Албанцима, али понекад њихов приступ решавању проблема не могу да разумем", рекао је Вучић.

"Али гураћемо даље, за нас је најважније да се Србија гради и напредује, али разговараћемо", додао је Вучић.


#   Александар Вучић   Влада Републике Србије   Избори 2020
@avucic @Vlada_SR @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима