Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

За ДС у Лесковцу потписивали и малолетници

rssBookmark and Share

Лесковац 13.03.2016. ЈугМедиа

Градска изборна комисија одбила је листу за локалне изборе Демократске странке, јер је недостајало још 87 потписа како би могли да је предају, а установљено је и педесетак невалидних потписа.

За ДС у Лесковцу потписивали и малолетници

Како објашњавају у ГИК-у, на листи демократа је било чак ик потписа малолетника.

„Десетак потписа бирача су од оних којих уопште и нема у бирачком списку, а запазили смо и неколико потписа малолетних Лесковчана. Поред тога, с обзиром да је коалиција око ДС-а предала пуну листу са 75 кандидата, морају да скупе 2.250 потписа" - објашњава члан Градске изборне комисије Милан Поповић.

ГИК је демократама дао рок од 48 сати да исправе све неправилности.

У Демократској странци тврде да су јутрос предали све исправке и да чекају да листу потврди Градска изборна комисија.

„Јутрос у 10 сати смо предали преко 100 валидних потписа. Седница ГИК-а је сутра у 8 ујутру и очекујемо да потврде листу“ - каже за Југмедиу носилац листе Саша Стојановић.

Лесковачка Демократска странка предала је у петак увече листу за локалне изборе. Коалицију окупљену око Демократске странке чине и Реформистичка странка, Покрет Правда и развој, Народни покрет Србија, али и Лига за југ коју предводи власник „Хајата С“ Горан Стојановић.


#   Лесковац   ДС   Реформистичка странка   Милан Поповић   Горан Стојановић   Саша Стојановић   Покрет правда   избори 2016
@demokrate @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима