Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Za DS u Leskovcu potpisivali i maloletnici

rssBookmark and Share

Leskovac 13.03.2016. JugMedia

Gradska izborna komisija odbila je listu za lokalne izbore Demokratske stranke, jer je nedostajalo još 87 potpisa kako bi mogli da je predaju, a ustanovljeno je i pedesetak nevalidnih potpisa.

Za DS u Leskovcu potpisivali i maloletnici

Kako objašnjavaju u GIK-u, na listi demokrata je bilo čak ik potpisa maloletnika.

„Desetak potpisa birača su od onih kojih uopšte i nema u biračkom spisku, a zapazili smo i nekoliko potpisa maloletnih Leskovčana. Pored toga, s obzirom da je koalicija oko DS-a predala punu listu sa 75 kandidata, moraju da skupe 2.250 potpisa" - objašnjava član Gradske izborne komisije Milan Popović.

GIK je demokratama dao rok od 48 sati da isprave sve nepravilnosti.

U Demokratskoj stranci tvrde da su jutros predali sve ispravke i da čekaju da listu potvrdi Gradska izborna komisija.

„Jutros u 10 sati smo predali preko 100 validnih potpisa. Sednica GIK-a je sutra u 8 ujutru i očekujemo da potvrde listu“ - kaže za Jugmediu nosilac liste Saša Stojanović.

Leskovačka Demokratska stranka predala je u petak uveče listu za lokalne izbore. Koaliciju okupljenu oko Demokratske stranke čine i Reformistička stranka, Pokret Pravda i razvoj, Narodni pokret Srbija, ali i Liga za jug koju predvodi vlasnik „Hajata S“ Goran Stojanović.


#   Leskovac   DS   Reformistička stranka   Milan Popović   Goran Stojanović   Saša Stojanović   Pokret pravda   izbori 2016
@demokrate @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima