Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Закључана врата СГ Ниша: Након 18 година нема директног тв преноса

rssBookmark and Share

12.11.2015. З.Стојнић. Јужна Србија Инфо

"Након 18 година нема директног тв преноса заседања Скупштине града Ниша. Неко је покушао да грађанима Ниша не пружи могућност да се у директном преносу информишу о дешавањима у самој градској скупштини", изјавио је Бобан Михајловић, одборник СДС-а и већник у прошлом сазиву градске власти

Бобан Михајловић, Фото: Јужна Србија Инфо
Бобан Михајловић, Фото: Јужна Србија Инфо

Још 97. са почетком демократских тековина, кренуло се са директним тв преносом седница. Опозција сматра да нико нема права да то промени и да грађани имају права на континуитет преноса заседања седница СГ.

Уколико постоји "текнички" проблем и ако још увек није потписан уговор са новим власник НТВ-а, опозиција ипак сматра да је то морало да се регулише на другачији начин. Очекујемо да се тај проблем што пре реши и да се настави са тв преносима, а самим тим и са одржавањем седница СГ Ниша, изјавио је Бобан Михајловић за портал Јужна Србија Инфо.

Закључана скупштинска врата

Да подсетимо...

Данашња седница Скупштине Града, 37. по реду, прекинута је на самом почетку рада. Опозиција је блокирала говорницу јер нема директног телевизијског преноса НТВ-а.

Нишка телевизија не преноси седницу скупштине града Ниша. Разлог је што је Уговор са градом којим је за НТВ предвиђена таква обавеза, истекао 31. октобра, а нови споразум после приватизације, није постигнут.

Ова телевизија је постала приватна, званично у прошли понедељак и нови власник је конзорцијум који чине "Народне новине" и Слађана Остојић.


#   НТВ   Јужна Србија регион   Јужна Србија Инфо   блокада   Бобан Михајловић   седница   Народне новине   СДС   Скупштина града Ниша   опозиција   прекид   ТВ пренос   Слађана Остојић
@juznasrbija @socdemstranka @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима