Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zaključana vrata SG Niša: Nakon 18 godina nema direktnog tv prenosa

rssBookmark and Share

12.11.2015. Z.Stojnić. Južna Srbija Info

"Nakon 18 godina nema direktnog tv prenosa zasedanja Skupštine grada Niša. Neko je pokušao da građanima Niša ne pruži mogućnost da se u direktnom prenosu informišu o dešavanjima u samoj gradskoj skupštini", izjavio je Boban Mihajlović, odbornik SDS-a i većnik u prošlom sazivu gradske vlasti

Boban Mihajlović, Foto: Južna Srbija Info
Boban Mihajlović, Foto: Južna Srbija Info

Još 97. sa početkom demokratskih tekovina, krenulo se sa direktnim tv prenosom sednica. Opozcija smatra da niko nema prava da to promeni i da građani imaju prava na kontinuitet prenosa zasedanja sednica SG.

Ukoliko postoji "teknički" problem i ako još uvek nije potpisan ugovor sa novim vlasnik NTV-a, opozicija ipak smatra da je to moralo da se reguliše na drugačiji način. Očekujemo da se taj problem što pre reši i da se nastavi sa tv prenosima, a samim tim i sa održavanjem sednica SG Niša, izjavio je Boban Mihajlović za portal Južna Srbija Info.

Zaključana skupštinska vrata

Da podsetimo...

Današnja sednica Skupštine Grada, 37. po redu, prekinuta je na samom početku rada. Opozicija je blokirala govornicu jer nema direktnog televizijskog prenosa NTV-a.

Niška televizija ne prenosi sednicu skupštine grada Niša. Razlog je što je Ugovor sa gradom kojim je za NTV predviđena takva obaveza, istekao 31. oktobra, a novi sporazum posle privatizacije, nije postignut.

Ova televizija je postala privatna, zvanično u prošli ponedeljak i novi vlasnik je konzorcijum koji čine "Narodne novine" i Slađana Ostojić.


#   NTV   Južna Srbija region   Južna Srbija Info   blokada   Boban Mihajlović   sednica   Narodne novine   SDS   Skupština grada Niša   opozicija   prekid   TV prenos   Slađana Ostojić
@juznasrbija @socdemstranka @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima