Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Жандармерија из Ниша је нови ЈСО

rssBookmark and Share

02.10.2014. Курир

Црвене беретке“ данас се зову Жандармерија и крвнички туку грађане Србије, као и пре 15 година, каже за лидер СПО Вук Драшковић.

Жандармерија из Ниша је нови ЈСО

- Снимак на коме се види крвничко пребијање Андреја Вучића и још тројице људи, који отпор нису пружали, мене је подсетио на године за које смо се наивно надали да су далеко иза нас.

Буквално као да смо гледали снимак како су то радиле „црвене беретке“ пре 15 година. Те батине, то насиље и дивљаштво порука су упућена, пре свега, премијеру Александру Вучићу. Он ту поруку мора озбиљно прихватити и разумети - оцењује Драшковић и истиче да је довољно само проверити састав Жандармерије, нарочито нишког одреда.

- Тамо су, након формалног распуштања ЈСО 2003, размештени они који су били најоданији Легији. Није нимало случајно што је један од бивших команданта добио надимак Мали Легија. Они отворено, годинама, раде шта хоће и како хоће, а чак су учествовали и у ликвидацијама. Притом стално певају неку своју химну, која почиње заклетвом да само Бог и Жандармерија чувају Србију - упозорава лидер СПО, додајући да су данашња времена постала опасна.

У Србији, како каже, и даље има много оних који чекају своје време и „репетицију деведесетих година“:

- Питам се где су данас Милорад Брацановић, који је био алфа и омега „црвених беретки“, Бранко Црни, чији су прсти у многим злочинима, Миша Милићевић, који је био шеф службе ДБ у време ликвидације премијера Зорана Ðинђића. „Црвене беретке“ су данас у Жандармерији и оне њоме диригују и готово да нема државне институције у којој нису њени некадашњи припадници или припадници службе безбедности Слободана Милошевића. Они морају да буду почишћени и уклоњени да не бисмо заиста доживели репризу зла. Компромис са злочином увек се враћа као бумеранг, што је сурово потврдило и убиство премијера.

Изнад закона

И криминолог Златко Николић истиче да је нишки одред познат по непрофесионализму што намеће сумња да у тој јединици нису рашчишћене ствари.

- Пребијање штићене личности алармантно је и коначно мора да се уведе ред у нишки одред. Њихови пропусти бацају љагу на читаву Жандармерију, која је најјача формација у земљи - оцењује Николић.

 


#   жандармерија   Александар Вучић   Вук Драшковић   Андреј Вучић     нишки одред
@avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима