Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Žandarmerija iz Niša je novi JSO

rssBookmark and Share

02.10.2014. Kurir

Crvene beretke“ danas se zovu Žandarmerija i krvnički tuku građane Srbije, kao i pre 15 godina, kaže za lider SPO Vuk Drašković.

Žandarmerija iz Niša je novi JSO

- Snimak na kome se vidi krvničko prebijanje Andreja Vučića i još trojice ljudi, koji otpor nisu pružali, mene je podsetio na godine za koje smo se naivno nadali da su daleko iza nas.

Bukvalno kao da smo gledali snimak kako su to radile „crvene beretke“ pre 15 godina. Te batine, to nasilje i divljaštvo poruka su upućena, pre svega, premijeru Aleksandru Vučiću. On tu poruku mora ozbiljno prihvatiti i razumeti - ocenjuje Drašković i ističe da je dovoljno samo proveriti sastav Žandarmerije, naročito niškog odreda.

- Tamo su, nakon formalnog raspuštanja JSO 2003, razmešteni oni koji su bili najodaniji Legiji. Nije nimalo slučajno što je jedan od bivših komandanta dobio nadimak Mali Legija. Oni otvoreno, godinama, rade šta hoće i kako hoće, a čak su učestvovali i u likvidacijama. Pritom stalno pevaju neku svoju himnu, koja počinje zakletvom da samo Bog i Žandarmerija čuvaju Srbiju - upozorava lider SPO, dodajući da su današnja vremena postala opasna.

U Srbiji, kako kaže, i dalje ima mnogo onih koji čekaju svoje vreme i „repeticiju devedesetih godina“:

- Pitam se gde su danas Milorad Bracanović, koji je bio alfa i omega „crvenih beretki“, Branko Crni, čiji su prsti u mnogim zločinima, Miša Milićević, koji je bio šef službe DB u vreme likvidacije premijera Zorana Ðinđića. „Crvene beretke“ su danas u Žandarmeriji i one njome diriguju i gotovo da nema državne institucije u kojoj nisu njeni nekadašnji pripadnici ili pripadnici službe bezbednosti Slobodana Miloševića. Oni moraju da budu počišćeni i uklonjeni da ne bismo zaista doživeli reprizu zla. Kompromis sa zločinom uvek se vraća kao bumerang, što je surovo potvrdilo i ubistvo premijera.

Iznad zakona

I kriminolog Zlatko Nikolić ističe da je niški odred poznat po neprofesionalizmu što nameće sumnja da u toj jedinici nisu raščišćene stvari.

- Prebijanje štićene ličnosti alarmantno je i konačno mora da se uvede red u niški odred. Njihovi propusti bacaju ljagu na čitavu Žandarmeriju, koja je najjača formacija u zemlji - ocenjuje Nikolić.

 


#   žandarmerija   Aleksandar Vučić   Vuk Drašković   Andrej Vučić     niški odred
@avucic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima