Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Za žandarme iz Niša uslovne kazne zbog prebijanja Andreja Vučića i brata Siniše Malog

rssBookmark and Share

Niš 08.12.2017. Južna Srbija Info

Viši sud u Beogradu provostepeno je osudio na uslovne kazne zatvora od po šest meseci šestoricu žandarma iz Niša zbog incidenta na "Paradi ponosa" 2014. godine kada su fizički napadnuti Andrej Vučić, brat predsednika Aleksandra Vučića i brat Siniše Malog, Predrag Mali.

Foto: N1 TV (rs.n1info.com)
Foto: N1 TV (rs.n1info.com)

Niški žandarmi su osuđeni zbog učešća u incidentu i prebijanju pripadnika "Kobri" Saše Jovanovića i Saše Stankovića koji su bili na službenom zadatku, kao i Andreja Vučića i Predraga Malog, prenosi RTS.

Kazne neće biti izvršene ukoliko u određenom roku za proveru ne izvrše novo krivično delo.

Jedan pripadnik Žandarmerije je osuđen na kaznu od osam meseci uslovnog zatvora, dok je komadant voda Rade Matić, koji se teretio da nije preduzeo mere da spreči taj napad, oslobođen optužbi.

Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dalibor Đorđević, Zlatko Gigić, Boban Lekić i Mitar Milosavljević osuđeni su na uslovne kazne od po šest meseci zatvora s rokom provere od dve godine zbog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje.

Dragan Savić dobio je uslovnu jaznu zatvora od osam meseci s rokom provere od tri godine zbog krivičnih dela zlostavljanje i mučenje i napad na vojno lice.

 

Komentara: 0


#   Niš   žandarmerija   Aleksandar Vučić   presuda   suđenje   Parada ponosa   Siniša Mali   Andrej Vučić   Predrag Mitrović   Slavko Stojanović   Dragan Savić   Dalibor Đorđević   Zlatko Gigić   Boban Lekić   Mitar Milosavljević   Rade Matić   Predrag Mali   krivično delo
@avucic @


 


[ Dodaj komentar ]