Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Optužnica protiv pripadnika Žandarmerije iz Niša, zbog napada na Vučićevog brata

Bookmark and Share

03.03.2015. Južna Srbija Info

Protiv osmorice pripadnika Žandarmerije podignuta optužnica zbog napada na brata premijera i gradonačelnika Beograda, Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i dvojice pripadnika Kobri tokom Parade ponosa 2014. godine, piše "Politika".

Optužnica protiv pripadnika Žandarmerije iz Niša, zbog napada na Vučićevog brata

Optuženicu je podiglo Više javno tužilaštvo u Beogradu, piše Politika, prenosi Beta.

Istovremeno je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo krivične prijave koje je zaštitnik građana Saša Janković podneo protiv dvojice pripadnika Vojne policije, zastavnika prve klase S. S, i starijeg vodnika prve klase S. J.

Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Predraga Mitrovića, Slavka Stojanovića, Dragana Savića, Dalibora Đorđevića, Zlatka Gigića, Bobana Lekića, Mitra Milosavljevića i Radeta Matića.

Oni su optuženi zbog sumnje da su kao saizvršioci počinili krivično delo napada na vojno lice u vršenju službe u sticaju sa krivičnim delom zlostavljanja i mučenja.

Okrivljenima se optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu na teret stavlja i krivično delo zloupotrebe službenog položaja.

Zamenik višeg tužioca juče i prekjuče saslušao je okrivljene žandarme, posle čega je doneo odluku o podizanju optužnice.

Prema nezvaničnim informacijama Politike, svi žandarmi su tokom saslušanja kod tužioca ostali pri iskazima koji su dali u policiji, nekoliko dana posle incidenta.

Okrivljeni su ispričali da su na dan incidenta, oko 11.20 primetili da se prema njima kreće grupa od četiri nepoznate osobe.

U jednom trenutku te osobe su stigle do kordona, a kako su ličile na osobe koje žele da napadnu učesnike Parade ponosa, zatražena su im dokumenta.

"Jedan od njih je iz džepa izvadio nešto što je ličilo na legitimaciju i uz niz uvreda rekao da je pripadnik Vojske Srbije. U jednom trenutku učinilo se kao da žele da probiju kordon i fizički se obračunaju sa policijom. Posle izvesnog vremena došlo je i do fizičkog obračuna", izjavili su žandarmi, a prenosi list.

Prijave koje je protiv pripadnika Vojne policije podneo zaštitnik građana su odbačene, a on je prijave podneo zbog sumnje da su se oglušili o usmena naređenja, nastojeći da prođu kroz postavljeni kordon i uđu u prostor koji su štitili pripadnici Žandarmerije.

Zaštitnik je o tom incidentu tražio dokumentaciju iz Ministarstva odbrane i Ministarstva unutrašnjih poslova, ali odgovor vojnog ministarstva nije dobio.

Komentara: 0


#   žandarmerija   Saša Janković   zaštitnik građana   nasilje   optužnica   Osnovno javno tužilaštvo   Više javno tužilaštvo   Parada ponosa   Andrej Vučić   Bora Đorđević   Predrag Mitrović   Slavko Stojanović   Dragan Savić   Dalibor Đorđević   Zlatko Gigić   Boban Lekić   Mitar Milosavljević   Rade Matić   Predrag Mali   krivične prijave   krivično delo
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima