Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

После једне деценије Ниш добио место у Влади - Јелена Жарић Ковачевић предложена за министарку државне управе и локалне самоуправе

rssBookmark and Share

Ниш 30.04.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

После дугог периода, Ниш је добио министра. Према речима мандатара Милоша Вучевића, Јелена Жарић Ковачевић ће преузети вођење Министарства државне управе и локалне самоуправе.

Фото: Фејсбук - Јелена Жарић Ковачевић
Фото: Фејсбук - Јелена Жарић Ковачевић

Ово није први пут да у новијој историји Ниш има министра у Влади. Пре Јелене, Лазар Крстић, економиста, обављао је министарску дужност. Он је био министар финансија Србије од 26. августа 2013. до 12. јула 2014. године, прво у влади Ивице Дачића, а затим у влади Александра Вучића.

Мандатар Вучевић истакао је да је од укупно 31 министра, осам нових, три су се након паузе вратила у Владу, четири су нестраначке личности, а међу министрима је десет жена, уз поштовање територијалне припадности.

Биографија Јелене Жарић Ковачевић обухвата богато искуство у правној и политичкој сфери. Рођена је 2. маја 1981. године у Нишу, где је завршила основну и средњу школу. Дипломирала је на Правном факултету Универзитета у Нишу, стекавши касније звање мастер правних наука.

Своју професионалну каријеру започела је као адвокатица, а 2012. године постављена је за заменицу секретара Скупштине града Ниша. На локалним изборима 2020. године изабрана је за одборницу општине Црвени Крст у Нишу.

Ова вест је привукла пажњу јавности, не само зато што је Јелена Жарић Ковачевић прва жена из Ниша која ће обављати ову функцију, већ и због њеног богатог искуства у правној и политичкој сфери.

Она је била активна у правничком сектору, али и у политици, као посланик у Скупштини србије. Постављена је за заменика секретара Скупштине града Ниша, а на локалним изборима 2020. године изабрана је за одборницу општине Црвени Крст у Нишу. Осим тога, је и чланица Главног одбора и Председништва Српске напредне странке, као и чланица Градског одбора СНС-а у Нишу.


#   Ниш   СНС   Влада Републике Србије   Скупштина Србије   Скупштина града Ниша   Јелена Жарић Ковачевић
@sns_srbija @Vlada_SR @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима