Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Након дужег времена јединствен став нишких напредњака око актуелних дешавања!

rssBookmark and Share

Ниш 16.04.2018. Здравко Стојнић, Јужна Србија Инфо

Данас је у просторијама ГрО Српске напредне странке у Нишу одржана ванредна конференција за новинаре на којој су присутни новинари након дужег времена могли да чују, усаглашен став функционера нишких напредњака, око неких горућих тема, пре свега око дешавања са нишким аеродромом.

СНС Ниш
СНС Ниш

Очигледно је да су се у ГрО СНС-а у Нишу десиле неке битне промене, можда и кадровске, за које немамо потврду, јер након дужег времена и размимоилажења у ставовима и видно нове партијске дисциплине, новинари су могли да чују усаглашен, јединствен став функционера нишких напредњака.

Новинарима се обратио актуелни повереник ГрО СНС-а Звездан Миловановић, затим градоначелник Ниша, Дарко Булатовић и заменик шефа одборничке групе СНС-а у СГ Ниша, Иван Јовановић.

Поред наведених функционера, конференцији за новинаре је присуствовао и заменик градоначелника Ниша Милош Банђур, као и председници градских општина, Небојша Коцић (Медијана), Мирослав Милутиновић (Црвени Крст), Александар Ждрале (Палилула) и Братимир Васиљевић (Пантелеј).

Градоначелник Дарко Булатовић, поновио је већ раније изнет став око нишког аеродрома, прецизирајући да се након годину дана трагања за решењем у координацији са Владом Србије и ресорним министарством, дошло до закључка, да је најбоље за Град да држава преузме аеродром „Константин Велики“ и притом уложи значајана средства и до 20 милона евра за његов развој, додајући да Ниш нема довољно новца за тако озбиљно предузеће, од стратешког значаја за целу земљу.

Звездан Миловановић, изразио је пуну подршку Влади Србије  и подвукао да је јединство у странци асполутно изражено, а да је долазак одређених функционера у Ниш, само редован ток страначких активности и додао да председник Србије Александар Вучић долази 25. априла у Ниш, на отварање комплетно завршене фабрике „Леони“.

На питање новинара, када ће се одржати одложена седница СГ Ниша на којој би требало да се расправаља око уступања нишког аеродрома држави, заменик шефа одборничке групе Иван Јовановић, рекао је да ће се седница одржати у законском року, што практично значи после 1. маја.

Јовановић је потврдио да нема супротног става са коалиционим партнерима око преноса власништва аеродрома "Константин Велики" на Владу Србије и да су дугачије информције само гласине.

Коментара: 1


#   Ниш   СНС   Александар Вучић   Влада Републике Србије   аеродром   Дарко Булатовић   Милош Банђур   председник Србије   Мирослав Милутиновић   Братимир Васиљевић   Скупштина града Ниша   1. мај   Иван Јовановић   Звездан Миловановић   Александар Ждрале   Небојша Коцић
@sns_srbija @avucic @Vlada_SR @DarkoBulatovic_ @Milos_Bandjur @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+4) (-)

    Skywalker, 16.04.2018.:
    Čekamo predsednika da mu kažemo da te pare koje država dodeljuje eventualno Nišu za aerodrom jesu takođe i pare iz ovog grada koje se uplaćuju u budžet Republike Srbije, a on neka pogleda, pošto je izgleda zaboravio, kako se deli vlast : na zakonodavnu, sudsku i izvršnu. Koliko ja znam, on nije izvršna vlast i zato neka gleda svoja posla i drži svojih ingerencija. Nadam se da će doček biti onakav kakav ovakva ličnost i zaslužuje, da u životu ne zaboravi kako su ga Nišlije dočekale.


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима