Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Паклени" викенд за нишке напредњаке, пред састанак Градског одбора

rssBookmark and Share

Ниш 24.11.2017. З.С. Јужна Србија Инфо

Како сазнајемо, за уторак 28. новембар, заказан је састанак ГрО Српске напредне странке у Нишу, са пар горућих тема дневног реда.

"Паклени" викенд за нишке напредњаке, пред састанак Градског одбора

Састанку Градског одбора претходи најава смена секретара Скупштине Градске општине Црвени Крст Данијеле Милићевић, на седници заказној за понедељак 27. новембра. 

Захтев за смену Данијеле Милићевић, иначе дугогодишњег секретара Скупштине (седам година), поднео је актуелни председник Скупштине општине Зоран Стојковић (СНС). Његову иницијативу је подржало 13 од укупно 21. одборника Скупштине општине Црвени Крст. 

Да читава ствар буде још нерзумнија и на тренутке пародична, потврђује чињеница је за новог повереника напредњака у тој нишкој општини изабран Драган Станковић, уместо досадашњег Мирослава Милутиновића, актуелног председника Градске општине Црвени Крст, па ни најбољим познаваоцима политичких прилика није јасно, ко кога овде подржава, осим што се према тврдњама истих, наставља борба за доминацију у странци,  повереника СНС-а за Ниш Звездана Миловановића и градоначелника Дарка Булатовића, који често немају исте ставове, а још мање воде уједначену кадровску политику.

Једна од најважнијих тема на предстојећем Градском одбору, како тврди наш избор, биће кадровска питања, прецизније избор-предлог кандидата за новог директора Туристичке организације Ниш. 

Незванично сазнајемо да ће нишки напредњаци имати прилику да бирају између два предложена кандидата, актуелног директора ТОН-а Уроша Парлића, иза којег стоје недвосмислено добри резултати према званичној статистици, са повећањем број посетилаца, посебно страних туриста и до 50 одсто и Јурице Станковића, особе мало познате нишкој јавности, дифовца и пасионираног скијаша.

Парлић не жели да коментарише

У кратком телефонском разговору са аутором текста, Урош Парлић је одбио да коментарише наводе из медија, са образложењем да је на годишњем одмору.

Од кандидатуре Маје Митић Николић за то место се за сада одустало, након што су у јавност процуреле информације и писању медија о сумњивим финансијским потезима у невладином сектору, тог кандидата.

Такође, једна тачка дневног реда биће и партијска недисциплина. О ком ће члану нишки напредњаци расправљати за сада не знамо, али подсетимо да је актуелни заменик градоначелника Милош Банђур, пре извесног времена  усмено укорен (у очекивању казне), због "сарадње" са неподобним медијима поводом избора директора јавних предузећа..

"Оваквим чудним предлозима нових кандидата са ДИФ-а за руководиоце јавних предузећа и установа, Српска напредна странка у Нишу поново демонстрира, да све што може боље, увек може и много горе, каже за портал Јужна Србија Инфо, доскорашњи члан странке.

Како год, "утицајне" нишке напредњаке очекује тежак бесани викенд, са бројним телфонским позивима, лобирањем, позивањем на баш "праву" везу у Београду, и филмским обртима из сата у сат.


#   Ниш   СНС   Јужна Србија Инфо   Дарко Булатовић   Црвени Крст градска општина   Милош Банђур   Урош Парлић   Зоран Стојковић   Мирослав Милутиновић   Драган Станковић   Градски одбор   Туристичка организација Ниш   градске општине   Звездан Миловановић   Данијела Милићевић
@sns_srbija @juznasrbija @DarkoBulatovic_ @Milos_Bandjur @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима