Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дефилеом витезова кроз центар Ниша, почиње Међународни витешки фестивал „Заштитници тврђаве“

rssBookmark and Share

Ниш 13.06.2019. Јужна Србија Инфо

Трећи пут на Нишкој тврђави, витешке дружине из земље и иностранства окупиће се од 14. до 16. јуна и представити посетиоцима Фестивал "Заштитници тврђаве”.

Фото: Њ.П. Јужна Србија Инфо
Фото: Њ.П. Јужна Србија Инфо

Витезови из земље и иностранства приказаће редњовековни начин живота, ношњу, витешку опрему, оруђе и оружје, витешке борбе, најавили су у Туристичкој организацији Ниша.

Фестивал ће бити отворен дефилеом витезова кроз центар града у петак 14. јуна од 17 сати, а за разлику од претходних година фестивал ће имати хуманитарни карактер.

Међународни витешки фестивал „Заштитници тврђаве“ одржаће се од 14. до 16. јуна 2019. године, унутар зидина Нишке тврђаве.

Витешки фестивал има међународни карактер на коме ће се представити  витешка удружења из Белгије, Словачке, Хрватске, Мађарске, Републике Српске, осим гостију из иностранства представиће се и витезови из Грачанице, Врањске Бање, Сталаћа, Краљева, Свилајинца, Јагодине, Београда и  Сремских Карловца. Сви витезови располажу аутентичним средњовековним оружјем и витешком опремом.

Идеја организатора је да и ове године витешки фестивал представи посетиоцима средњевековни начин живота, средњевековну ношњу, витешку опрему, технику израде оклопа, мачева и стрела, средњевековну пијацу, заборављене занате и борбе витеза.

Посетиоци фестивала биће у прилици да уживају у дружењу  са витезовима, у средњевековној крчми и витешком кампу. За најмлађе посетиоце фестивала припремили смо креативне радионице, и још много интересантног садржаја.

Организатор манифестације је удружење Змајева грива а уз помоћ, Градске општине Црвени Крст и Туристичке организације Ниш.


#   Ниш   Црвени Крст градска општина   Урош Парлић   Мирослав Милутиновић   Туристичка организација Ниш   градске општине   Удружење Змајева глава   Заштитници тврђаве фестивал   Душан Хаџић
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима