Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Витезови поново у Нишу: 3. Међународни витешки фестивал „Заштитници тврђаве“

rssBookmark and Share

Ниш 05.06.2019. Јужна Србија Инфо

Не освајају само глумци Тврђаву у Нишу, већ и витезови, када ће по трећи пут, 14. јуна, на симболичан начин, љубитељи средњовековних вештина и начина живота, удружења из Србије, региона и Европе, умарширали у патинасту нишку лепотицу, а све то поводом почетка фестивала „Заштитници тврђаве“.

Витезови поново у Нишу: 3. Међународни витешки фестивал „Заштитници тврђаве“

Међународни витешки фестивал „Заштитници тврђаве“ одржаће се од 14. до 16. јуна 2019. године, унутар зидина Нишке тврђаве.

Витешки фестивал има међународни карактер на коме ће се представити  витешка удружења из Белгије, Словачке, Хрватске, Мађарске, Републике Српске, осим гостију из иностранства представиће се и витезови из Грачанице, Врањске Бање, Сталаћа, Краљева, Свилајинца, Јагодине, Београда и  Сремских Карловца. Сви витезови располажу аутентичним средњовековним оружјем и витешком опремом.

Идеја организатора је да и ове године витешки фестивал представи посетиоцима средњевековни начин живота, средњевековну ношњу, витешку опрему, технику израде оклопа, мачева и стрела, средњевековну пијацу, заборављене занате и борбе витеза.

Посетиоци фестивала биће у прилици да уживају у дружењу  са витезовима, у средњевековној крчми и витешком кампу. За најмлађе посетиоце фестивала припремили смо креативне радионице, и још много интересантног садржаја.

Организатор манифестације је удружење Змајева грива а уз помоћ, Градске општине Црвени Крст и Туристичке организације Ниш.


#   Ниш   Црвени Крст градска општина   Туристичка организација Ниш   градске општине   витезови   Удружење Змајева глава   Заштитници тврђаве фестивал
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима