Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vitezovi ponovo u Nišu: 3. Međunarodni viteški festival „Zaštitnici tvrđave“

rssBookmark and Share

Niš 05.06.2019. Južna Srbija Info

Ne osvajaju samo glumci Tvrđavu u Nišu, već i vitezovi, kada će po treći put, 14. juna, na simboličan način, ljubitelji srednjovekovnih veština i načina života, udruženja iz Srbije, regiona i Evrope, umarširali u patinastu nišku lepoticu, a sve to povodom početka festivala „Zaštitnici tvrđave“.

Vitezovi ponovo u Nišu: 3. Međunarodni viteški festival „Zaštitnici tvrđave“

Međunarodni viteški festival „Zaštitnici tvrđave“ održaće se od 14. do 16. juna 2019. godine, unutar zidina Niške tvrđave.

Viteški festival ima međunarodni karakter na kome će se predstaviti  viteška udruženja iz Belgije, Slovačke, Hrvatske, Mađarske, Republike Srpske, osim gostiju iz inostranstva predstaviće se i vitezovi iz Gračanice, Vranjske Banje, Stalaća, Kraljeva, Svilajinca, Jagodine, Beograda i  Sremskih Karlovca. Svi vitezovi raspolažu autentičnim srednjovekovnim oružjem i viteškom opremom.

Ideja organizatora je da i ove godine viteški festival predstavi posetiocima srednjevekovni način života, srednjevekovnu nošnju, vitešku opremu, tehniku izrade oklopa, mačeva i strela, srednjevekovnu pijacu, zaboravljene zanate i borbe viteza.

Posetioci festivala biće u prilici da uživaju u druženju  sa vitezovima, u srednjevekovnoj krčmi i viteškom kampu. Za najmlađe posetioce festivala pripremili smo kreativne radionice, i još mnogo interesantnog sadržaja.

Organizator manifestacije je udruženje Zmajeva griva a uz pomoć, Gradske opštine Crveni Krst i Turističke organizacije Niš.


#   Niš   Crveni Krst gradska opština   Turistička organizacija Niš   gradske opštine   vitezovi   Udruženje Zmajeva glava   Zaštitnici tvrđave festival
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima