Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Defileom vitezova kroz centar Niša, počinje Međunarodni viteški festival „Zaštitnici tvrđave“

rssBookmark and Share

Niš 13.06.2019. Južna Srbija Info

Treći put na Niškoj tvrđavi, viteške družine iz zemlje i inostranstva okupiće se od 14. do 16. juna i predstaviti posetiocima Festival "Zaštitnici tvrđave”.

Foto: Nj.P. Južna Srbija Info
Foto: Nj.P. Južna Srbija Info

Vitezovi iz zemlje i inostranstva prikazaće rednjovekovni način života, nošnju, vitešku opremu, oruđe i oružje, viteške borbe, najavili su u Turističkoj organizaciji Niša.

Festival će biti otvoren defileom vitezova kroz centar grada u petak 14. juna od 17 sati, a za razliku od prethodnih godina festival će imati humanitarni karakter.

Međunarodni viteški festival „Zaštitnici tvrđave“ održaće se od 14. do 16. juna 2019. godine, unutar zidina Niške tvrđave.

Viteški festival ima međunarodni karakter na kome će se predstaviti  viteška udruženja iz Belgije, Slovačke, Hrvatske, Mađarske, Republike Srpske, osim gostiju iz inostranstva predstaviće se i vitezovi iz Gračanice, Vranjske Banje, Stalaća, Kraljeva, Svilajinca, Jagodine, Beograda i  Sremskih Karlovca. Svi vitezovi raspolažu autentičnim srednjovekovnim oružjem i viteškom opremom.

Ideja organizatora je da i ove godine viteški festival predstavi posetiocima srednjevekovni način života, srednjevekovnu nošnju, vitešku opremu, tehniku izrade oklopa, mačeva i strela, srednjevekovnu pijacu, zaboravljene zanate i borbe viteza.

Posetioci festivala biće u prilici da uživaju u druženju  sa vitezovima, u srednjevekovnoj krčmi i viteškom kampu. Za najmlađe posetioce festivala pripremili smo kreativne radionice, i još mnogo interesantnog sadržaja.

Organizator manifestacije je udruženje Zmajeva griva a uz pomoć, Gradske opštine Crveni Krst i Turističke organizacije Niš.


#   Niš   Crveni Krst gradska opština   Uroš Parlić   Miroslav Milutinović   Turistička organizacija Niš   gradske opštine   Udruženje Zmajeva glava   Zaštitnici tvrđave festival   Dušan Hadžić
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima