Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nakon dužeg vremena jedinstven stav niških naprednjaka oko aktuelnih dešavanja!

rssBookmark and Share

Niš 16.04.2018. Zdravko Stojnić, Južna Srbija Info

Danas je u prostorijama GrO Srpske napredne stranke u Nišu održana vanredna konferencija za novinare na kojoj su prisutni novinari nakon dužeg vremena mogli da čuju, usaglašen stav funkcionera niških naprednjaka, oko nekih gorućih tema, pre svega oko dešavanja sa niškim aerodromom.

SNS Niš
SNS Niš

Očigledno je da su se u GrO SNS-a u Nišu desile neke bitne promene, možda i kadrovske, za koje nemamo potvrdu, jer nakon dužeg vremena i razmimoilaženja u stavovima i vidno nove partijske discipline, novinari su mogli da čuju usaglašen, jedinstven stav funkcionera niških naprednjaka.

Novinarima se obratio aktuelni poverenik GrO SNS-a Zvezdan Milovanović, zatim gradonačelnik Niša, Darko Bulatović i zamenik šefa odborničke grupe SNS-a u SG Niša, Ivan Jovanović.

Pored navedenih funkcionera, konferenciji za novinare je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur, kao i predsednici gradskih opština, Nebojša Kocić (Medijana), Miroslav Milutinović (Crveni Krst), Aleksandar Ždrale (Palilula) i Bratimir Vasiljević (Pantelej).

Gradonačelnik Darko Bulatović, ponovio je već ranije iznet stav oko niškog aerodroma, precizirajući da se nakon godinu dana traganja za rešenjem u koordinaciji sa Vladom Srbije i resornim ministarstvom, došlo do zaključka, da je najbolje za Grad da država preuzme aerodrom „Konstantin Veliki“ i pritom uloži značajana sredstva i do 20 milona evra za njegov razvoj, dodajući da Niš nema dovoljno novca za tako ozbiljno preduzeće, od strateškog značaja za celu zemlju.

Zvezdan Milovanović, izrazio je punu podršku Vladi Srbije  i podvukao da je jedinstvo u stranci aspolutno izraženo, a da je dolazak određenih funkcionera u Niš, samo redovan tok stranačkih aktivnosti i dodao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić dolazi 25. aprila u Niš, na otvaranje kompletno završene fabrike „Leoni“.

Na pitanje novinara, kada će se održati odložena sednica SG Niša na kojoj bi trebalo da se raspravalja oko ustupanja niškog aerodroma državi, zamenik šefa odborničke grupe Ivan Jovanović, rekao je da će se sednica održati u zakonskom roku, što praktično znači posle 1. maja.

Jovanović je potvrdio da nema suprotnog stava sa koalicionim partnerima oko prenosa vlasništva aerodroma "Konstantin Veliki" na Vladu Srbije i da su dugačije informcije samo glasine.

Komentara: 1


#   Niš   SNS   Aleksandar Vučić   Vlada Republike Srbije   aerodrom   Darko Bulatović   Miloš Banđur   predsednik Srbije   Miroslav Milutinović   Bratimir Vasiljević   Skupština grada Niša   1. maj   Ivan Jovanović   Zvezdan Milovanović   Aleksandar Ždrale   Nebojša Kocić
@sns_srbija @avucic @Vlada_SR @DarkoBulatovic_ @Milos_Bandjur @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+4) (-)

    Skywalker, 16.04.2018.:
    Čekamo predsednika da mu kažemo da te pare koje država dodeljuje eventualno Nišu za aerodrom jesu takođe i pare iz ovog grada koje se uplaćuju u budžet Republike Srbije, a on neka pogleda, pošto je izgleda zaboravio, kako se deli vlast : na zakonodavnu, sudsku i izvršnu. Koliko ja znam, on nije izvršna vlast i zato neka gleda svoja posla i drži svojih ingerencija. Nadam se da će doček biti onakav kakav ovakva ličnost i zaslužuje, da u životu ne zaboravi kako su ga Nišlije dočekale.


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima