Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ко је затворио амбуланту у насељу "Милка Протић", ко је узео донирану опрему?

rssBookmark and Share

Милка Протић насеље 16.04.2016. Е.М. Јужна Србија Инфо

Ова власт се служи искључиво триковима, шиканирањем и разним манипулацијама", рекао је Бранислав Јовановић, један од лидера коалиције "Ниш, мој град!" и председник нишког одбора Народног покрета Србије приликом посете насељу Милка Протић.

Фото: Е.М.
Фото: Е.М.

"Живимо у ери једног балона од сапунице где се отварају већ отворене фабрике, нишка власт се кити туђим перјем, а отварају се и амбуланте тако што се узима опрема из једне, па се сели у другу амбуланту, то је тај зачарани круг. Ова власт се служи искључиво  триковима, шиканирањем и разним манипулацијама", рекао је Бранислав Јовановић

Јовановић пита градске челнике где је опрема донирана амбуланти, која је затворена, у насељу Милка Протић. 

"Компетентан сам да причам и о амбуланатама, јер док сам ја био на власти у Нишу је саграђено пет нових амбуланти, у Мајаковског, у насељу Бранко Бјеговић, у Нишкој  Бањи у другим деловима града. Међутим, сада се у постојећим објектима, у месним канцеларијама, као на пример у Чокоту преправљају просторије и претварају у амбуланте, а у другим насељима затварају", објашњава Јовановић.

Становници насеља Милка Протић и даље су у проблему, јер, како кажу, немају где да се лече, јер је амбуланта коју су имали затворена, о чему су већ писале Нишке вести. Обавештење које је стајало на овој Здравственој станици је склоњено и преко ноћи, како кажу грађани, стављено друго.

"Ноћас у неко време нико није видео особу која је обавештење, које је било ручно написано, да амбуланта неће радити, заменила обавештењем, потписом и печатом господина Милорада Јеркана да амбуланта неће радити због реконструкције, наводно. У том обавештењу није наведен ни датум почетка, а ни завршетка радова. Доведени смо у заблуду да не знамо ни где су нам картони, нити где у међувремену да се лечимо. Препуштени смо сами себи на милост и немилост. Из тог разлога смо данас организовали скуп скупштине станара односно житеља ове месне заједнице да би покушали сами да решимо проблем", каже становник овог насеља Десимир Момчиловић.

Он истиче да је Бранислав Јовановић први и једини политичар који се одазвао њиховом апелу, а који су објавиле Нишке вести.

"Он је дошао овде обратио се грађанима, изразио подршку и рекао да ће помоћи колико може у решавању нашег проблема", тврди Десимир Момчиловић.

Становници насеља Милка Протић одредили су три представника који ће се обратити председнику општине Палилула, директору Дома здравља као и управнику КПД-ома поводом решавања овог проблема.


#   Бранислав Јовановић   Милорад Јеркан   Нишке вести   Милка Протић насеље   НПС Народни покрет Србије   амбуланта   избори 2016   Коалиција Ниш мој град   месне заједнице
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима