Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Жене ДС: Снага промена је у женским рукама!

rssBookmark and Share

08.03.2017. З.С. Јужна Србија Инфо

Својеврсном акцијом у центру града, чланице Форума жена Демокртаске странке у Нишу, поручиле су да је снага промена у женским рукама и да све што је добро за жене добро је и за друштво у целини.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Председница Форума жена ДС-а у Нишу Јелена Бартон, истакла је неколико сегментата за које се залеже Демократска странка, ради побољшања стауса жена у земљи.

"Економска независност, право на рад и једнаке зараде, један су од предуслова за побољшање статуса жена", рекла је Бартон.

Она каже, да се ДС залаже, да минимум 30 одсто жена буде на местима, где се одлучује о људима и њиховом животу.

"Насиље над женама и породично насиље, генерално јесу велики проблем, поготово у данашње време. Држава и друштво мора да обезбеди женама достојанствен живот, без страха", истиче Бартон и додаје да се ДС бори за друштво равноправних и слободних људи, односно родну равноправност.

Тања Димитријевић из Социјалдемократске уније, подсећа, "Данас je тачно сто година када су тестилне раднице у Петрограду започеле штрајк, који је резултирао Октобарском револуцијом и абдикацијом цара Николаја II. Данас жене нису довољно заступљене у друштву, нарочито на одговорним местима, а то показује и пример, да је само једна жена у трци за председника Србије и то из дијаспоре", истиче Димитријевић.

Форум жена ДС-а поручује да ће жене остати потлачене, све док буду економски зависне, како је то некада рекла и сама Клара Цеткин.

 

 


#   ДС   насиље над женама   Дан жена   форум жена   Јелена Бартон   Клара Цеткин
@demokrate @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима