Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Положен камен темељац за изградњу стамбених зграда у „Новом Нишу“

rssBookmark and Share

Ниш 09.04.2022. Јужна Србија Инфо

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски, власник компаније „Клин Ерт Капитал“ Филип Ромбу и директор Ричард Хант положили су камен темељац за изградњу прве од укупно шест стамбених зграда у комерцијалне сврхе у комплексу „Нови Ниш“.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

„Клин Ерт Капитал“ после 12 година наставља градњу стамбених објеката у комплексу „Нови Ниш“ на месту некадашње касарне „Бубањски хероји“, рекла је градоначелница Ниша.

После 12 година паузе због бирократских процедура заједно смо покренули пројекат који ће „Новом Нишу“ помоћи да буде нови центар Палилуле. Недавно смо предали станове припадницима Војске Србије и омогућили америчком инвеститору наставак изградње, а граду новац који ћемо улагати у боље услове живота свих Нишлија, навела је она.

У првој згради биће саграђено 80 станова укупне површине од око 10.000 квадратних метара бруто површине са паркингом за сваки стан, рекао је Хант.

Говорећи о мотивима за улагање у Нишу, Ромбу је рекао да у Србији пошаљете мејл и документацију и добијете дозволу, док у Бугарској, где живим, за то су потребне кутије и кутије докумената.

Примећујемо да су се у последње време догодиле позитивне ствари у раду градске администрације, навео је он.

Извор: Град Ниш

 
 

 

 


#   Ниш   Драгана Сотировски   Нови Ниш   Clean Earth Capital
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима