Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Поплаве на југу Србије: 22 особе евакуисане, нема повређених

rssBookmark and Share

Лесковац 24.01.2015. Јужна Србија Инфо

Путни правац од Ниша ка македонској граници непроходан, Јужна Морава преплавила део тог путног поравца.
Киша стала, ситуација се нормализује.
Нема жртава поплава код Врања.
Клизиште код Предејана одсекло 60 домаћинстава.

Поплаве на југу Србије: 22 особе евакуисане, нема повређених

ЈП "Путеви Србије" саопштило је да је путни правац од Ниша ка македонској граници непроходан, да је Јужна Морава преплавила део тог путног правца.

Ситуациjа се у местима погођеним поплавама на jугу Србиjе од jутрос стабилизуjе, а вода се повлачи у корита, изjавио jе начелник Сектора за ванредне ситуациjе MУП-а Предраг Mарић и истакао да у тим подручjима нема угрожених, ни повређених.

"Вода се повлачи у корита, данас ће се радити пумпање воде, а вечерас се очекуjе да почне снег да пада што ће повољно утицати на стање на терену", рекао jе Mарић.

Oн jе нагласио да нема повређених, нити угрожених, а да су 22 особе у у Владичином Хану ноћас превентивно биле евакуисане.

"У Владичином Хану су 22 особе ноћас превентивно евакуисане, али нема угрожених, ни повређених. Све службе су на терену и никоме ноћас ниjе била потребна помоћ, ни у механизациjи, ни у људству", навео jе Mарић.

Mарић ниjе могао да прецизира да ли jе пут од Ниша ка македонскоj граници сада проходан, али jе рекао да екипе раде све да се и таj проблем што пре санира.

На териториjи Пчињског округа од jуче пало jе око 25 литара кише по квадратном метру, а у току претходних дана услед топљења снега земља jе била натопљена, те ниjе могла бити прихваћена атмосферска вода, саопштио jе раниjе MУП.

У Владичином Хану проглашена jе ванредна ситуациjа, док jе у Врању ванредна ситуациjа проглашена у jедном делу града.

Клизиште одсекло 60 домаћинстава

Шездесет домаћинстава у планинским селима Бричевље и Сушевље изнад Предејана одсечено је ноћас јер су бујични потоци повукли део брда које је затрпало путеве, извештава ЈугМедиа.

У тим селма нема ни електричне енргије јер је искључена због опасности од хаварија.

„На терену смо и очекујемо долазак механизације да се расчисте путеви како би се успоставила веза са мештанима ових села“, каже Дејан Цакић, члан Већа гада Лесковца задужен за ванредне ситуације.

Између Предејана и Гредлице синоћ се излила Јужна Морава и од локланог пута направила своје корито. Поплављена су дворишта и подруми недалеко од центра Грделица, али се река у међувремену повукла.

„Остало је још око пет метара пута под водом. Процењујемо да више нема опасности. Муљ који је остао чисте мештани, а потом ће се пут опрати шмрковима из цистерни“, додаје Цакић.

Мештани и припадници ватрогасне службе још црпу воду из поплављеих домаћинстава код Грделице, али и неколико кућа поред канала у приградским селима Горњи Буниброд и Губеревце, поплављених такође од неконторлисаних бујичних потока.

 

Коментара: 0


#   Лесковац   Врање   Путеви Србије   Владичин Хан   Врањска Бања   Јужна Морава   Предејане   поплава   евакуација   Предраг Марић   Дејан Цакић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима