Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Poplave na jugu Srbije: 22 osobe evakuisane, nema povređenih

rssBookmark and Share

Leskovac 24.01.2015. Južna Srbija Info

Putni pravac od Niša ka makedonskoj granici neprohodan, Južna Morava preplavila deo tog putnog poravca.
Kiša stala, situacija se normalizuje.
Nema žrtava poplava kod Vranja.
Klizište kod Predejana odseklo 60 domaćinstava.

Poplave na jugu Srbije: 22 osobe evakuisane, nema povređenih

JP "Putevi Srbije" saopštilo je da je putni pravac od Niša ka makedonskoj granici neprohodan, da je Južna Morava preplavila deo tog putnog pravca.

Situacija se u mestima pogođenim poplavama na jugu Srbije od jutros stabilizuje, a voda se povlači u korita, izjavio je načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić i istakao da u tim područjima nema ugroženih, ni povređenih.

"Voda se povlači u korita, danas će se raditi pumpanje vode, a večeras se očekuje da počne sneg da pada što će povoljno uticati na stanje na terenu", rekao je Marić.

On je naglasio da nema povređenih, niti ugroženih, a da su 22 osobe u u Vladičinom Hanu noćas preventivno bile evakuisane.

"U Vladičinom Hanu su 22 osobe noćas preventivno evakuisane, ali nema ugroženih, ni povređenih. Sve službe su na terenu i nikome noćas nije bila potrebna pomoć, ni u mehanizaciji, ni u ljudstvu", naveo je Marić.

Marić nije mogao da precizira da li je put od Niša ka makedonskoj granici sada prohodan, ali je rekao da ekipe rade sve da se i taj problem što pre sanira.

Na teritoriji Pčinjskog okruga od juče palo je oko 25 litara kiše po kvadratnom metru, a u toku prethodnih dana usled topljenja snega zemlja je bila natopljena, te nije mogla biti prihvaćena atmosferska voda, saopštio je ranije MUP.

U Vladičinom Hanu proglašena je vanredna situacija, dok je u Vranju vanredna situacija proglašena u jednom delu grada.

Klizište odseklo 60 domaćinstava

Šezdeset domaćinstava u planinskim selima Bričevlje i Suševlje iznad Predejana odsečeno je noćas jer su bujični potoci povukli deo brda koje je zatrpalo puteve, izveštava JugMedia.

U tim selma nema ni električne enrgije jer je isključena zbog opasnosti od havarija.

„Na terenu smo i očekujemo dolazak mehanizacije da se rasčiste putevi kako bi se uspostavila veza sa meštanima ovih sela“, kaže Dejan Cakić, član Veća gada Leskovca zadužen za vanredne situacije.

Između Predejana i Gredlice sinoć se izlila Južna Morava i od loklanog puta napravila svoje korito. Poplavljena su dvorišta i podrumi nedaleko od centra Grdelica, ali se reka u međuvremenu povukla.

„Ostalo je još oko pet metara puta pod vodom. Procenjujemo da više nema opasnosti. Mulj koji je ostao čiste meštani, a potom će se put oprati šmrkovima iz cisterni“, dodaje Cakić.

Meštani i pripadnici vatrogasne službe još crpu vodu iz poplavljeih domaćinstava kod Grdelice, ali i nekoliko kuća pored kanala u prigradskim selima Gornji Bunibrod i Guberevce, poplavljenih takođe od nekontorlisanih bujičnih potoka.

 


#   Leskovac   Vranje   Putevi Srbije   Vladičin Han   Vranjska Banja   Južna Morava   Predejane   poplava   evakuacija   Predrag Marić   Dejan Cakić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima