Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Поплаве у Врању: Најугроженија села, нема људских жртава

rssBookmark and Share

Врање 24.01.2015. Јужна Србија Инфо

На хитној седници градског Штаба за ванредне ситуације било је речи о најновијим информацијама са поплављених подручја на територији Врања и Врањске Бање.

Поплаве у Врању: Најугроженија села, нема људских жртава

Према речима градоначелника и команданта Штаба Зорана Антића, најугроженија су села Корбевац, Купининце, Златокоп, Тибужде, Бујковац и Горње Требешиње, где је причињена велика материјална штета, али није било људских жртава. Драган Тасић, начелник Одељења за ванредне ситуације рекао је да је у Врању од 04.00 ујутру пало 25 литара кише по м2, али је узорк наглог раста бујичних потока ипак натопљена земља услед отапања великих количина снега, која није била у стању да прихвати нагле и обилне падавине.

Председница градске општине Врањска Бања Славица Сотировић је рекла да ће други мост у Корбевцу према селу Превалац издржати налете воде и навела да су одсечене поједине куће у селу Стари Глог. Из Електродистрибуције су саопштили да је 300 домаћинстава у селима око Криве Феје без струје, а десетак стубова је пало и у селу Горње Требешиње. Представници ПЗП саопштили су да није проходан пут другог реда код Владичиног Хана.

Градски Штаб за ванредне ситуације наложио је дежурства свих повереника у месним заједницама и праћење водотокова. Такође, након повлачења воде биће спроведена акција чишћења кућа и дворишта, а предузеће "Висан" понудило је услугу дезинфекције угрожених подручја без накнаде. Градски Завод за јавно здравље испитаће хигијенску и епидемиолошку ситуацију у поплављеним кућама, а биће и организована достава воде у селима која то затраже. Наложено је и уклањање остатака срушеног моста у Корбевцу и праћење стања у насељу Савинци у Врањској Бањи.

На предлог градоначелника, биће формирани тимови који ће током дана обићи сва села на територији Града Врања.


#   Врање   Зоран Антић   Врањска Бања   поплава   седница   Драган Тасић   материјална штета   без струје   штаб за ванредне ситуације   поплава 2015   Завод за јавно здравље   Стари Глог   градске општине   Славица Сотировић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима