Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Poplave u Vranju: Najugroženija sela, nema ljudskih žrtava

rssBookmark and Share

Vranje 24.01.2015. Južna Srbija Info

Na hitnoj sednici gradskog Štaba za vanredne situacije bilo je reči o najnovijim informacijama sa poplavljenih područja na teritoriji Vranja i Vranjske Banje.

Poplave u Vranju: Najugroženija sela, nema ljudskih žrtava

Prema rečima gradonačelnika i komandanta Štaba Zorana Antića, najugroženija su sela Korbevac, Kupinince, Zlatokop, Tibužde, Bujkovac i Gornje Trebešinje, gde je pričinjena velika materijalna šteta, ali nije bilo ljudskih žrtava. Dragan Tasić, načelnik Odeljenja za vanredne situacije rekao je da je u Vranju od 04.00 ujutru palo 25 litara kiše po m2, ali je uzork naglog rasta bujičnih potoka ipak natopljena zemlja usled otapanja velikih količina snega, koja nije bila u stanju da prihvati nagle i obilne padavine.

Predsednica gradske opštine Vranjska Banja Slavica Sotirović je rekla da će drugi most u Korbevcu prema selu Prevalac izdržati nalete vode i navela da su odsečene pojedine kuće u selu Stari Glog. Iz Elektrodistribucije su saopštili da je 300 domaćinstava u selima oko Krive Feje bez struje, a desetak stubova je palo i u selu Gornje Trebešinje. Predstavnici PZP saopštili su da nije prohodan put drugog reda kod Vladičinog Hana.

Gradski Štab za vanredne situacije naložio je dežurstva svih poverenika u mesnim zajednicama i praćenje vodotokova. Takođe, nakon povlačenja vode biće sprovedena akcija čišćenja kuća i dvorišta, a preduzeće "Visan" ponudilo je uslugu dezinfekcije ugroženih područja bez naknade. Gradski Zavod za javno zdravlje ispitaće higijensku i epidemiološku situaciju u poplavljenim kućama, a biće i organizovana dostava vode u selima koja to zatraže. Naloženo je i uklanjanje ostataka srušenog mosta u Korbevcu i praćenje stanja u naselju Savinci u Vranjskoj Banji.

Na predlog gradonačelnika, biće formirani timovi koji će tokom dana obići sva sela na teritoriji Grada Vranja.


#   Vranje   Zoran Antić   Vranjska Banja   poplava   sednica   Dragan Tasić   materijalna šteta   bez struje   štab za vanredne situacije   poplava 2015   Zavod za javno zdravlje   Stari Glog   gradske opštine   Slavica Sotirović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima