Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Поповић: Центар испунио сврху постојања

rssBookmark and Share

20.10.2017. ФоНет

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић изјавио је, у разговору са амбасадором Руске Федерације у Србији Александром Чепурином, да је хуманитарни центар у Нишу својим досадашњим деловањем у потпуности оправдао своје постојање.

Фото: Медија центар
Фото: Медија центар

Према његовим речима, то је посебно било видљиво током поплава и пожара који су задесили протеклих година Србију.

„Сматрам да је потребно учинити све да се омогући даљи несметани рад припадника овог центра. То је пре свега у интересу наше земље и безбедности наших грађана“, истакао је Поповић.

Поповић и Чепурин су изразили задовољство нивоом политичких и економских односа између две земље и оценили да се економски односи Србије и Русије крећу узлазном путањом.

„Посебно велики потенцијал за раст у нашим односима имају иновације и технолошки развој“, истакао је Поповић, саопштено је из његовог кабинета.

Он је нагласио да је Русија једна од земаља која је најдаље одмакла у развоју дигиталне економије, а посебно у дигитализацији јавне управе.

„Можемо пуно да научимо из искустава Русије о дигитализацији јавне управе“, истакао је Поповић.

Он је нагласио да се недавно срео са челницима Града Москве који су изразили спремност да помогну Београду и другим градовима у Србији у примени иновација и развоју концепта „паметних градова“.


#   Александар Чепурин   РСХЦ Руски хуманитарни центар   Ненад Поповић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима