Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Попуцао мост преко Топлице

rssBookmark and Share

10.06.2011. Извор: Бета

На мосту на реци Топлици код Куршумлије, саграђеном 2000. године, пукла је бетонска плоча због чега је једна трака затворена за саобраћај.

Попуцао мост преко Топлице

Куршумлија -- Представник Института за путеве Златомир Николић је рекао да су стручњаци комплетно прегледали мост дужине 137 метара и закључили да је бетон попуцао на готово целом мосту.

"Привремено решење је да се рупа, која се данас створила на средини моста, прекрије челицном плочом пречника четири пута два метра", рекао је Николић.

"Међутим, пуцање бетона је приметно свуда по мосту, због чега смо и обавестили републичког инспектора за путеве. Чекамо његову процену и одлуку да ли да се овај мост комплетно реконструише или само ова једна рупа", казао је он.

Николић је рекао да ће у случају да буде потребно да се изврши санација целог моста, саобраћај бити преусмерен на улице у самој Куршумлији.

Мост је саграђен 2000. након што је стари порушен у бомбардовању 1999. године. Свечано га је отворио тадашњи директор Дирекције за обнову и изградњу земље Милутин Мркоњић. Према процени стручњака из предузећа за путеве, мост је данас попустио због тешких шлепера који га свакодневно прелазе.



#   саобраћај   мост   Милутин Мркоњић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима