Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Popucao most preko Toplice

rssBookmark and Share

10.06.2011. Izvor: Beta

Na mostu na reci Toplici kod Kuršumlije, sagrađenom 2000. godine, pukla je betonska ploča zbog čega je jedna traka zatvorena za saobraćaj.

Popucao most preko Toplice

Kuršumlija -- Predstavnik Instituta za puteve Zlatomir Nikolić je rekao da su stručnjaci kompletno pregledali most dužine 137 metara i zaključili da je beton popucao na gotovo celom mostu.

"Privremeno rešenje je da se rupa, koja se danas stvorila na sredini mosta, prekrije čelicnom pločom prečnika četiri puta dva metra", rekao je Nikolić.

"Međutim, pucanje betona je primetno svuda po mostu, zbog čega smo i obavestili republičkog inspektora za puteve. Čekamo njegovu procenu i odluku da li da se ovaj most kompletno rekonstruiše ili samo ova jedna rupa", kazao je on.

Nikolić je rekao da će u slučaju da bude potrebno da se izvrši sanacija celog mosta, saobraćaj biti preusmeren na ulice u samoj Kuršumliji.

Most je sagrađen 2000. nakon što je stari porušen u bombardovanju 1999. godine. Svečano ga je otvorio tadašnji direktor Direkcije za obnovu i izgradnju zemlje Milutin Mrkonjić. Prema proceni stručnjaka iz preduzeća za puteve, most je danas popustio zbog teških šlepera koji ga svakodnevno prelaze.



#   saobraćaj   most   Milutin Mrkonjić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima