Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Правила за улазак странаца у Србију – са тестом и потврдом из конзулата

rssBookmark and Share

12.05.2020. РТС, Јужна Србија Инфо

Влада Србије усвојила је протокол уласка држављана Србије и страних држављана у Републику Србију, у складу са епидемиолошком ситуацијом.

Прелаз Прешево - улаз у Србију
Прелаз Прешево - улаз у Србију

Влада Србије је саопштила да држављани Србије могу да уђу у нашу земљу и крећу се без ограничења уз негативан пи-си-ар тест на коронавирус, не старији од 72 сата.

Уколико немају урађен тест са негативним резултатом, сви наши држављани, без изузетка, мораће да буду у кућној самоизолацији у трајању од 14 дана.

Што се тиче страних држављана, они могу у Републику Србију ући уз два услова – негативан пи-си-ар тест на коронавирус не старији од 72 сата и потврду коју издаје комисија коју чине представници Министарства здравља, Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Министарства спољних послова и Министарства унутрашњих послова.

Ова потврда може се прибавити у нашој амбасади или конзулату у земљи из које страни држављанин долази.

Треба додати и да је кризни штаб за заштиту здравља становништва од заразне болести ковид 19 препоручио Влади да од 1. јуна у потпуности отвори границе за држављане четири суседне земље – Босне и Херцеговине, Албаније, Црне Горе и Северне Македоније.


#   Гранични прелаз   Министарство спољних послова   Коронавирус
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима