Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pravila za ulazak stranaca u Srbiju – sa testom i potvrdom iz konzulata

rssBookmark and Share

12.05.2020. RTS, Južna Srbija Info

Vlada Srbije usvojila je protokol ulaska državljana Srbije i stranih državljana u Republiku Srbiju, u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Prelaz Preševo - ulaz u Srbiju
Prelaz Preševo - ulaz u Srbiju

Vlada Srbije je saopštila da državljani Srbije mogu da uđu u našu zemlju i kreću se bez ograničenja uz negativan pi-si-ar test na koronavirus, ne stariji od 72 sata.

Ukoliko nemaju urađen test sa negativnim rezultatom, svi naši državljani, bez izuzetka, moraće da budu u kućnoj samoizolaciji u trajanju od 14 dana.

Što se tiče stranih državljana, oni mogu u Republiku Srbiju ući uz dva uslova – negativan pi-si-ar test na koronavirus ne stariji od 72 sata i potvrdu koju izdaje komisija koju čine predstavnici Ministarstva zdravlja, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ova potvrda može se pribaviti u našoj ambasadi ili konzulatu u zemlji iz koje strani državljanin dolazi.

Treba dodati i da je krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti kovid 19 preporučio Vladi da od 1. juna u potpunosti otvori granice za državljane četiri susedne zemlje – Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore i Severne Makedonije.

Komentara: 0


#   Granični prelaz   Ministarstvo spoljnih poslova   Koronavirus
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima