Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Председница општине Сврљиг: Струју морају имати сви!

rssBookmark and Share

Сврљиг 11.12.2014. Сврљишке Новине, Јужна Србија Инфо

Председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић поручила директору “Југоистока“ Дарку Булатовићу да свако домаћинство које плаћа струју и има бројило мора да има и струју.

Председница општине Сврљиг: Струју морају имати сви!

У Пенсилванији је без струје остало 1 250 000 људи, делови Будимпеште су без струје, а ми причамо ипак о селима, каже Булатовић.

Он истиче да људи у Сврљигу другачије гледају на насталу ситуацију него људи у Нишу или Београду, што значи да су доста толерантнији.

Док председница општине мисли супротно.

Председницу једино занима Сврљиг и грађани који живе у њему

Као председник општине полагала сам заклетву да ћу савесно водити општину и бринути о сваком грађанину, па је мој став и даље исти, уз дужно поштовање и Пенсилванији и Будимпешти и осталим градовима, сматрам да у 21. веку свака кућа у Сврљигу мора да има струју. Свака кућа која има бројило мора да има струју, јер мене занимају искључиво моји Сврљижани, поручила је Трифуновићева Булатовићу.

На састанку је изнешен податак да је данас без струје било 226 потрошача са територије сврљишке општине.

Нови стубови за монтажу су допремљени у Сврљиг, али лош терен отежава радове, каже директор ЕД погон Сврљиг Миодраг Виденовић.

Директор “Југоистока“ Дарко Булатовић обраћајујући се присутним члановима Штаба истакао је да је тренутно у квару далековод који напаја Сврљиг струјом из правца Књажевца, али да то неће утицати на снабдевање струје у граду јер се Сврљиг струјом напаја и из правца Ниша.

Сврљиг је безбедан, безбедан као Београд, поручио је Булатовић и додао да је велика невоља задесила овај крај, те да се улажу велики напори да се стање нормализује.

Председница општине и командант Штаба Јелена Трифуновић инсистирала је да се што пре замене сви лоши стубови на територији сврљишке општине, као и да надлежни из електродистрибуције обиђу терен и превентивно делују за убудуће.

Јелена Трифуновић је истакла да је кључни задатак Електродистрибуције да обезбеди струју сваком домаћинству у сврљишкој општини.

Бићу кратка и јасна, ко плаћа струју мора да је има, ваш задатак је да је што пре обезбедите свима, истакла је Трифуновићева.

Народни посланик Милија Милетић који интензивно помаже и на терену али и у раду Штаба каже да је својевремено у неколико наврата тражио од електродистрибуције да замене старе стубове и провере стање на терену. Он је рекао да су Сврљижани као корисници дисциплиновани, да своје дугове за струју измирују на време, да општина уредно плаћа струју, те очекује да се такво поштовање узврати.


#   Југоисток   Сврљиг   Милија Милетић   невреме   Дарко Булатовић   председник општине   расправа   без струје   Јелена Трифуновић   штаб за ванредне ситуације
@EDJugoistok @DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима