Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Председник Дечјег кампа у Ставросу: Млади "Бранкови" певачи и играчи увек су добродошли

rssBookmark and Share

Ниш 28.07.2019. Јужна Србија Инфо

"Чинимо све да 40-торо деце, играча и певача из ансамбла младих ЦПД "Бранко" из Ниша, проведу своје време у нашем Кампу у Ставросу што лепше и квалитетније. Ово је и за нас једно ново искуство, и увек су добродошли", рекао је Христос Савапулос (Χρήστος (Σαββόπουλος), председник те установе за децу ((ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΞΟΧΗ ΣΤΑΥΡΟΥ).

Фото: В.Е.
Фото: В.Е.

У оквиру свог пријатељског боравка, а на позив руководства општине, 40-торо "Бранкових" младих певача, и играча, на челу са оцем Александром као вођом пута, борави од 24. јула, до 1. августа у једном од најпознтијих кампова за младе у Грчкој у граду Ставрос, у коме се већ деценијама бораве млади из целе Грчке, размењујућу културу и обичаје.

Уз благослов Његовог Преосвештенства Епископа нишког Г. Г. Арсенија, Црквено певачки и фолклорони ансамбла младих "Бранко" из Ниша, својим наступом 28. јула на централној бини у градској луци, достојно ће представити Нишку епархију, град Ниш и своју земљу и увеличати обележавање Дана грчке општине Волви и града Ставрос.

Програм обележавања "градске славе" и прославе заштитнице Свете Параскеве, почео још 25. вечерњом службом и литијом градским улицама, а звршава се 28. јула, управо наступом младих. "Бранкових"  играча и певача.

Оно што импонује сваком Србину, посебно туристима из Ниша, да свако вече са бине у градској луци, поздрављају ансамбл из Ниша, као почасне и главне госте.

"Под покровитељством Републике Грчке у Ставросу, градићу општине Волви, ради "Дечји камп Ставрос" (ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΞΟΧΗ ΣΤΑΥΡΟΥ) у коме у сваком тренутку борави до 300 деце из Грчке, деце којој родитељи не могу да плате летовање, јер рад ове установе комплетно финансира држава", говори господин Христос Савапулос, председник те установе за децу.

Камп се налази у непосредној близини центра града у прекрасној шуми борова и маслина. У безбедним шаторима, подигнутим на бетонским подестима бораве деца од 8 до 14 година по групама, са одвојеним мушким и женским делом.

Током боравка, деца имају све услове, од санитарно-техничких, пет оброка дневно који се спремају на лицу места у кухињи, као и многобројне активности. 

Ту је и амбуланта са стално дежурним лекаром, који такође спава у једном од шатора.

"Након јутарњег дизања заставе и доручка деца одлазе на плажу до следећег оброка, потом имају слободно време, вечеру и разне културне и спортске активности, пре одласка на спавање", каже Савапулос и додаје да "једном недељно уз пратиоца, имају и "шетњу градом" у току свог десетодневног боравка у Кампу".

Поред одласка на плажу и купања у мору, деци су на располагању спортски терени, а увече на бини-амфитетру одвијају се многе представе и приредбе са аниматорима, где деца могу да покажу сву своју креативност.

Такође, у кампу, повремено бораве пензионерске групе из Грчке, Србије и других земаља.

Да подсетимо, нишка деца наступају вечерас као почасни гости, на свечаном затварању четвородневног програма у оквиру прославе "Дана" тог грчког, приморског места.

 


#   Ниш   камп   Света Петка   Црквено играчко-певачки ансамбл Бранко   спортски терен   Владика Арсеније   Ставрос (Грчка)   Дечји камп   Дечји камп Сраврос
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима