Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

„Бранкови“ млади певачи и играчи изазвали овације грчке публике

rssBookmark and Share

Ниш 29.07.2019. З.С. Јужна Србија Инфо

Овације, одушевљење и громогласан аплауз, након сваке тачке, скромне су речи којима би могла да се опише емотивна реакција грчке публике и бројних туриста на синоћ одржаном концерту у градској луци у месту Ставрос.

Фото: В.Е.
Фото: В.Е.

Уз благослов Његовог Преосвештенства Епископа нишког Г. Г. Арсенија, Црквено певачки и фолклорони ансамбла младих "Бранко" из Ниша, у оквиру свог боравка од 24. јула до 1. августа 2019. године у Дечјем кампу уСтавросу, наступио је синоћ на централној бини у градској луци и достојно представио Нишку епархију, град Ниш и своју земљу. Они су својим наступом увеличали обележавање Дана грчке општине Волви и града Ставрос.

Публика је грмогласним аплаузом, посебно наградила извођење темпераментих игара са Старе планине, док је више него емотивну реакцију изазвао наступ хора младих и извођење познате грчке композиције.

Хор БранкоОвим наступом у пријатљском градићу Ставрос, млади нишки играчи и певачи, још једном су доказали да су достојни чувари и промотери српске културе и традиције и да су спремни за још веће уметничке изазове, па и професионалну каријеру.

Програм обележавања "градске славе" и прославе заштитнице Свете Параскеве, почео још 25. вечерњом службом и литијом градским улицама, а звршио се синоћ управо наступом младих. "Бранкових" играча и певача.

У оквиру свог пријатељског боравка, а на позив руководства општине, 40-торо "Бранкових" младих певача, и играча, на челу са оцем Александром као вођом пута, борави од 24. јула, до 1. августа у једном од најпознтијих кампова за младе у Грчкој у граду Ставрос, у коме се већ деценијама бораве млади из целе Грчке, размењујућу културу и обичаје.

Председник Дечјег кампа у Ставросу: Млади "Бранкови" певачи и играчи увек су добродошли

"Чинимо све да 40-торо деце, играча и певача из ансамбла младих ЦПД "Бранко" из Ниша, проведу своје време у нашем Кампу у Ставросу што лепше и квалитетније. Ово је и за нас једно ново искуство, и увек су добродошли", рекао је Христос Савапулос Χρήστος (Σαββόπουλος), председник те установе за децу ((ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΞΟΧΗ ΣΤΑΥΡΟΥ).

"Под покровитељством Републике Грчке у Ставросу, градићу општине Волви, ради "Дечји камп Ставрос" (ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΞΟΧΗ ΣΤΑΥΡΟΥ) у коме у сваком тренутку борави до 300 деце из Грчке, деце којој родитељи не могу да плате летовање, јер рад ове установе комплетно финансира држава", говори господин Христос Савапулос, председник те установе за децу.

Камп се налази у непосредној близини центра града у прекрасној шуми борова и маслина. У безбедним шаторима, подигнутим на бетонским подестима бораве деца од 8 до14 година по групама, са одвојеним мушким и женским делом.

Током боравка, деца имају све услове, од санитарно-техничких, пет оброка дневно који се спремају на лицу места у кухињи, као и многобројне активности.

Ту је и амбуланта са стално дежурним лекаром, који такође спава у једном од шатора.

"Након јутарњег дизања заставе и доручка деца одлазе на плажу до следећег оброка, потом имају слободно време, вечеру и разне културне и спортске активности, пре одласка на спавање", каже Савапулос и додаје да "једном недељно уз пратиоца, имају и "шетњу градом" у току свог десетодневног боравка у Кампу".

Поред одласка на плажу и купања у мору, деци су на располагању спортски терени, а увече на бини-амфитетру одвијају се многе представе и приредбе са аниматорима, где деца могу да покажу сву своју креативност.

Такође, у кампу, повремено бораве пензионерске групе из Грчке, Србије и других земаља.

„Бранкови“ јуниори завршавоју свој боравк у Грчкој 1. августа.

Вођа пута, отац Александар - Епархија нишка.

 

Коментара: 0


#   Ниш   Нишка епархија   Црквено играчко-певачки ансамбл Бранко   спортски терен   Хор Бранко   Владика Арсеније   Ставрос (Грчка)
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима