Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Председник Николић 24. марта у Алексинцу

rssBookmark and Share

Алексинац 23.03.2015. Алексинац.Нет

Председник Републике Србије Томислав Николић ће 24.3.2015.године у 11h посетити Алексинац.
Председник Николић 24. марта у Алексинцу

Председник Николић 24. марта у Алексинцу

Ова вест је званично потврђена за говорницом локалне скупштине у Алексинцу, од стране председника општине Ненада Станковића.

Председник Републике Србије Томислав Николић у уторак, 24. марта ће посетити Алексинац и том приликом одати пошту жртвама страдалим у НАТО бомбардовању 1999. године.

Након полагања венаца на спомен-обележје жртвама НАТО агресије у улици Душана Тривунца и интонирања државне химне Републике Србије, присутнима ће се обратити председник Републике Србије Томислав Николић, као и председник општине Алексинац Ненад Станковић. Церемонија је заказана за 11 часова.

24. март је дан почетка највећег страдања у историји модерне српске државе, дан почетка бомбардовања од стране злочиначке НАТО авијације. Алексинац је у том бомбардовању био град са најозбиљнијим страдањем, како у погледу жртава, тако и у погледу причињене штете.

 

Алексиначки одборници отказали гостопримство Вучићу и Блеру?

Поводом Николићевог доласка у Алексинац било је дискусије и на заседању локалног парламента. Одборнике је званично о томе обавестио председник општине Ненад Станковић.

Уз кратку дискусију на тему доласка председника Србије, разговор је кренуо другим током, јер су представници опозиције сматрали да осим Николића, Алексинац треба да посети и премијер Александар Вучић и Тони Блер. Такву иницијативу је поднео одборник Иван Димић објаснивши да је овај позив Вучићу и Блеру, прилика да Алексинчани јасно ставе до знања шта мисле о Тонију Блеру који је био један од најгласнијих заговорника бомбардовања Србије.

Пред сам крај скупштинског заседања на ред је дошла и та тачка, иницијатива да се упути званичан позив Вучићу и Тонију Блеру да посете Алексинац на дан почетка бомбардовања, али су одборници власти коју чине СНС, СПС, УРС, ПУПС и одборници прелетачи, убедљиво одбили.


#   Алексинац   председник   Томислав Николић   Александар Вучић   Иван Димић   Ненад Станковић   бомбардовање   НАТО   председник општине   Тони Блер   страдање   Душана Тривунца
@predsednikrs @avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима