Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Predsednik Nikolić 24. marta u Aleksincu

rssBookmark and Share

Aleksinac 23.03.2015. Aleksinac.Net

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić će 24.3.2015.godine u 11h posetiti Aleksinac.
Predsednik Nikolić 24. marta u Aleksincu

Predsednik Nikolić 24. marta u Aleksincu

Ova vest je zvanično potvrđena za govornicom lokalne skupštine u Aleksincu, od strane predsednika opštine Nenada Stankovića.

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić u utorak, 24. marta će posetiti Aleksinac i tom prilikom odati poštu žrtvama stradalim u NATO bombardovanju 1999. godine.

Nakon polaganja venaca na spomen-obeležje žrtvama NATO agresije u ulici Dušana Trivunca i intoniranja državne himne Republike Srbije, prisutnima će se obratiti predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, kao i predsednik opštine Aleksinac Nenad Stanković. Ceremonija je zakazana za 11 časova.

24. mart je dan početka najvećeg stradanja u istoriji moderne srpske države, dan početka bombardovanja od strane zločinačke NATO avijacije. Aleksinac je u tom bombardovanju bio grad sa najozbiljnijim stradanjem, kako u pogledu žrtava, tako i u pogledu pričinjene štete.

 

Aleksinački odbornici otkazali gostoprimstvo Vučiću i Bleru?

Povodom Nikolićevog dolaska u Aleksinac bilo je diskusije i na zasedanju lokalnog parlamenta. Odbornike je zvanično o tome obavestio predsednik opštine Nenad Stanković.

Uz kratku diskusiju na temu dolaska predsednika Srbije, razgovor je krenuo drugim tokom, jer su predstavnici opozicije smatrali da osim Nikolića, Aleksinac treba da poseti i premijer Aleksandar Vučić i Toni Bler. Takvu inicijativu je podneo odbornik Ivan Dimić objasnivši da je ovaj poziv Vučiću i Bleru, prilika da Aleksinčani jasno stave do znanja šta misle o Toniju Bleru koji je bio jedan od najglasnijih zagovornika bombardovanja Srbije.

Pred sam kraj skupštinskog zasedanja na red je došla i ta tačka, inicijativa da se uputi zvaničan poziv Vučiću i Toniju Bleru da posete Aleksinac na dan početka bombardovanja, ali su odbornici vlasti koju čine SNS, SPS, URS, PUPS i odbornici preletači, ubedljivo odbili.


#   Aleksinac   predsednik   Tomislav Nikolić   Aleksandar Vučić   Ivan Dimić   Nenad Stanković   bombardovanje   NATO   predsednik opštine   Toni Bler   stradanje   Dušana Trivunca
@predsednikrs @avucic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima