Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Преминуо Горан Костић Коста, фронтмен Новембра

rssBookmark and Share

Ниш 30.06.2017. balkanrock

Фронтмен и један од оснивача пунк рок састава Новембар, Горан Костић Коста, преминуо је данас у Нишу.

Преминуо Горан Костић Коста, фронтмен Новембра

Крајем ’80-их година у Загребу је постојала група “Студени Студени” чији је оснивач и једини стални члан био Горан Костић – Коста. Студени су настали 1986. године као својеврсни експеримент, јер су свирали у то време несвакидашњу мешавину пунк-а блуз-а и још којечега.

Група је постојала кратко и распала се са распадом тадашње Југославије 1991. године. Почетком 1991. Коста се сели у Ниш где одмах прихвата понуду да свира бас у групи Глас Америке, убрзо прелази на гитару, а током ’92. године на место басисте долази Зоран Ранђеловић, у то време група се већ зове ”Новембар”. Паралелно са ангажовањем у групи Коста почиње да ради као музички сарадник на Радио Нишу.

Први албум ”Дегуело” снимају 1993. године. Бенд је у каријери објавио 5 студијских албума и неколико компилација. Последњи студијски албум назива “Проклет” објављен је 2013. године. Учествовали су у компилацији “За тебе – а трибуте то КУД Идијоти”.

Новембар је иначе био концертно врло активан састав. До краја прошле године имали су преко 50 наступа у Србији и региону.

balkanrock


#   Ниш   рок музика   In memoriam   Новембар група   Глас Америке   Горан Костић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима