Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Preminuo Goran Kostić Kosta, frontmen Novembra

rssBookmark and Share

Niš 30.06.2017. balkanrock

Frontmen i jedan od osnivača punk rok sastava Novembar, Goran Kostić Kosta, preminuo je danas u Nišu.

Preminuo Goran Kostić Kosta, frontmen Novembra

Krajem ’80-ih godina u Zagrebu je postojala grupa “Studeni Studeni” čiji je osnivač i jedini stalni član bio Goran Kostić – Kosta. Studeni su nastali 1986. godine kao svojevrsni eksperiment, jer su svirali u to vreme nesvakidašnju mešavinu punk-a bluz-a i još koječega.

Grupa je postojala kratko i raspala se sa raspadom tadašnje Jugoslavije 1991. godine. Početkom 1991. Kosta se seli u Niš gde odmah prihvata ponudu da svira bas u grupi Glas Amerike, ubrzo prelazi na gitaru, a tokom ’92. godine na mesto basiste dolazi Zoran Ranđelović, u to vreme grupa se već zove ”Novembar”. Paralelno sa angažovanjem u grupi Kosta počinje da radi kao muzički saradnik na Radio Nišu.

Prvi album ”Deguelo” snimaju 1993. godine. Bend je u karijeri objavio 5 studijskih albuma i nekoliko kompilacija. Poslednji studijski album naziva “Proklet” objavljen je 2013. godine. Učestvovali su u kompilaciji “Za tebe – a tribute to KUD Idijoti”.

Novembar je inače bio koncertno vrlo aktivan sastav. Do kraja prošle godine imali su preko 50 nastupa u Srbiji i regionu.

balkanrock


#   Niš   rok muzika   In memoriam   Novembar grupa   Glas Amerike   Goran Kostić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima