Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пријавите локацију за чишћење

rssBookmark and Share

Велика Плана 23.10.2011. Аutor : S.Radović | Izvor: JužnaSrbija

До сада у оквиру акције “Пријавите локацију за чишћење” пријављено је укупно 187 сметлишта широм Србије. Укупно је очишћено 27 пријављене локације, а 8 су још у фази чишћења.

Пријавите локацију за чишћење

Од уклоњених сметлишта, по четири локације су биле на територији Чукарица (Београд) и Кладову, три у Зрењанину, по две у београдским општинама Звездара и Нови Београд, као и у општинама Суботица и Кикинда, док је очишћено и по једно сметлиште у београдским општинама Вождовац, СТари Град, Палилула, Врачар, као и Пожега, Аранђеловац, Краљево и Велика Плана.

У фази чишћења 8 сметлишта, три на територији општине Смедеревска Паланка и по једна на територији општина Суботица, Зрењанин, Рековац, Трстеник и Ниш.

*Велико спремање Јужне Мораве-Врање*

-Од пријављених локација добили смо пријаве са више од 60 општина, а највећи број пријава стигао је са територија општина Кладово, Мајданпек, Голубац, Краљево, Београд, Ниш, Нови Сад и Вршац. Две пријављене локације, у општинама Ћуприја и Нови Кнежевац, окарактерисане су као дивље депоније и због величине депонија није их било могуће очистити,Кажу у министарству животне средине рударства и просторног планирања.

Кампања “Пријавите локацију за чишћење“ почела је 10.10.2011. чишћењем сметлишта широм Србије у сарадњи са локалним самоуправама и комуналним предузећима.

*Велико спремање Јужне Мораве-Врање*

Из министарства позивају грађане да и даље пријављују сва сметлишта и остале мање локације за чишћене на сајту www.ocistimosrbiju.rs , како би биле брзо очишћене у сарадњи Министарства животне средине, рударства и просторног планирања са локалним самоуправама и јавно-комуналним предузећима.

База података, са препорукама о приоритетима за чишћење, користиће се за даље акције уклањања сметлишта. Крајем сваке седмице, такође на сајту акције Очистимо Србију, биће доступне статистике о броју пријављених и очишћених локација. На тај начин, сви заинтересовани ће моћи да прате конкретне мере које се буду предузимале од приваљивања, до чишћења површине коју су регистровали онлајн.


#   Велика Плана   депонија   Нови Сад
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима