Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Припреме за изградњу фабрике за прераду отпадних вода у Нишу теку по плану

rssBookmark and Share

Ниш 02.10.2018. Јужна Србија Инфо

У градској кући данас је одржан састанак Пројектног одбора за имплементацију пројекта Сакупљања и прераде отпадних вода у Граду Нишу, односно за изградњу фабрике за пречишћавање отпадних вода.

Припреме за изградњу фабрике за прераду отпадних вода у Нишу теку по плану

Састанку, којим је председавао Градоначелник Ниша Дарко Булатовић, као председник Одбора, поред представника Града Ниша и Канцеларије за локални економски развој и пројекте (КЛЕРП), присуствовали су и представници  Министарства за заштиту животне средине, Делегације Европске уније у Србији, Шведске организације СИДА, као и представници шпанске консултантске агенције ЕПТИСА, адужене за имплементацију пројекта испред Владе Шведске која и финансира овај пројекат.

Представници КЛЕР-а задужени за спровођење овог обимног и важног посла, известили су учеснике састанка о досадашњим резултатима и тренутној динамици, по ко којој се реализују предвиђене активности.

Као најважније, истакнуто је да се експропријација земљишта одвија без тешкоћа и по планираној динамици, као и прибављање потребних мишљења и сагласности надлежних органа и институција. Такође, наглашен је и велики напредак у изградњи каналазационе мреже и колектора у свим деловима града, као и прибављању недостајуће урбанистичке документације.

Представници Делегације Европске уније су истакли задовољство досадашњим учинком на реализацији, како су рекли, једног од најважнијих и највећих инфраструктурних и еколошких пројеката у Србији, и похвалили изузетну сарадњу са свим структурама у Граду Нишу, али и надлежним државним институцијама, које су препознале важност овог пројекта, и у пуној мери дају свој допринос да до његове реализације дође у предвиђеном року.

Градоначелник Булатовић је истакао да је задовољан до сада учињеним и чињеницом да нису уочени проблеми који би евентуално угрозили или успорили реализацију овог за Град изузетно важног посла.

”Град и Република, као и сви остали, иду чврстим корацима напред ка успешном завршетку посла. Град је апсолутно посвећен да све рокове и време сведемо на најмању могућу меру и изражавам оптимизам да ће овај пројекат бити успешно реализован у планираном року”, рекао је Булатовић.

Да подсетимо, пројекат ”Постројење за прераду отпадних вода” подразумева изградњу фабрике за пречишћавање и прераду отпадних вода и муља на локацији Цигански кључ и главног колектора, као и реконструкцију и проширење постојеће колекторске мреже.

Вредност пројекта је 55 милиона Евра и финансиран је од стране Шведске агенције за међународну развојну сарадњу (СИДА).


#   Ниш   Дарко Булатовић   фабрика   Милош Банђур   КЛЕР   отпадне воде   експропријација   Министарство заштите животне средине   СИДА Шведска
@DarkoBulatovic_ @Milos_Bandjur @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима