Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Продужен попис

rssBookmark and Share

19.10.2011. Аutor : B.Anđelić |

Попис становништва продужен је за још два дана у градским општинама у Новом Саду, Београду, Крагујевцу и Нишу, док ће за остале општине и градове у Србији одлуку о продужетку пописа донети општинске пописне комисије, каже Снежана Лакчевић, начелница Одељења за попис становништва Републичког завода за статистику.

Продужен попис

Према њеним речима, ова одлука је донета због великог броја непописаних грађана у овим градовима.

-У многим пописним комисијама у већим градовима Србије забележене су велике гужве током додатна три дана пописа, због чега су многи грађани одустали од пописа. Како би грађанима изашли у сусрет, а самим тим обезбедили и потпуније статистичке податке о броју становника у нашој земљи, попис је продужен до 20. октобра, указује Лакчевићева. Она додаје да ће током додатна два дана у пописним комисијама у локалним самоуправама бити постављени и нови пултови, како би се избегли редови и вишечасовно чекање.

У Србији је према још незваничним резултатима пописано 7,3 милиона грађана, а први резултати пописа биће представљени 15. новембра. Грађани могу да контактирају своје пописне комисије, а за детаљније информације на располагању им је и број телефона 0800 335599.


#   попис
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима