Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Produžen popis

rssBookmark and Share

19.10.2011. Autor : B.Anđelić |

Popis stanovništva produžen je za još dva dana u gradskim opštinama u Novom Sadu, Beogradu, Kragujevcu i Nišu, dok će za ostale opštine i gradove u Srbiji odluku o produžetku popisa doneti opštinske popisne komisije, kaže Snežana Lakčević, načelnica Odeljenja za popis stanovništva Republičkog zavoda za statistiku.

Produžen popis

Prema njenim rečima, ova odluka je doneta zbog velikog broja nepopisanih građana u ovim gradovima.

-U mnogim popisnim komisijama u većim gradovima Srbije zabeležene su velike gužve tokom dodatna tri dana popisa, zbog čega su mnogi građani odustali od popisa. Kako bi građanima izašli u susret, a samim tim obezbedili i potpunije statističke podatke o broju stanovnika u našoj zemlji, popis je produžen do 20. oktobra, ukazuje Lakčevićeva. Ona dodaje da će tokom dodatna dva dana u popisnim komisijama u lokalnim samoupravama biti postavljeni i novi pultovi, kako bi se izbegli redovi i višečasovno čekanje.

U Srbiji je prema još nezvaničnim rezultatima popisano 7,3 miliona građana, a prvi rezultati popisa biće predstavljeni 15. novembra. Građani mogu da kontaktiraju svoje popisne komisije, a za detaljnije informacije na raspolaganju im je i broj telefona 0800 335599.


#   popis
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima