Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Протест нишких здравствених радника

rssBookmark and Share

Ниш 23.11.2011. Аutor : Stefan Radović | Izvor: JužnaSrbija

Грански синдикат здравства и социјалне заштите „Независност“ је организовао у КЦ Ниш први у низу протеста који ће се одржавати у здравственим установама Србије под називом „Недеља протеста“ !

Протест нишких здравствених радника

Запослени у здравству и социјалној заштити Нишавског округа незадовољни својим радно-еконимским положајем и начином на који се спроводе реформе у овим системима обуставили су тачно у подне свој рада и и одржали протест испред интерне клинике у Клиничком центру у Нишу.

Протесту су присуствовали запослени из: КЦ Ниш, Дома здравља Ниш, Института за јавно здравље Ниш, Завода за здравствену заштиту радника Ниш, Завода за плућне болести Ниш, Специјалне болнице за психијатрију Болести Горња Топоница, Клинике за стоматологију Ниш, Дома здравлја Дољевац, Дома здравља Ражањ, Дома за одрасла инвалидна лица Кулина – Алексинац, али и колега из Ћуприје, Јагодине,Београда и Војводине који су дошли да подрже овај протест.

Испред ГС ЗСЗ „Независност“ окупљенима су се обратили Председник Републичког одбора синдиката Зоран Илић и Секретар Горан Дејановић. Испред Региналног повереништва Јужна Србија обратио се Председник Бојан Цекић, а испреде Синдиката „Независност“ КЦ Ниш Председник Миодраг Стојковић.

-У појединим установама и то државним, силни директори, подржани од својих партија не поштују ни оно што је прописано и одређено од њихових надлежних, реформе спроводе на свој начин али на уштрб запослених чије се незадовољство прелива и на кориснике , Каже Зоран Илић испред ГС ЗСЗ ''Независност''.

 

На скупу су прочитани захтеви чланова овог синдиката упућени Министарству здравља и Влади Републике Србије, као и РЗЗО којима се тражи првенствено деполитизација и декриминализација здравства и социјалне заштите, спровођење реформи које неће бити на штету запослених и грађана, поштовање Посебног колективног уговора и реално повећање плата које су како кажу штрајкачи од 2007. године до данас обезвређене за више од 30%.


#   Ниш   Јужна Србија регион   протест   Зоран Илић   Горња Топоница
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима