Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Protest niških zdravstvenih radnika

rssBookmark and Share

Niš 23.11.2011. Autor : Stefan Radović | Izvor: JužnaSrbija

Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite „Nezavisnost“ je organizovao u KC Niš prvi u nizu protesta koji će se održavati u zdravstvenim ustanovama Srbije pod nazivom „Nedelja protesta“ !

Protest niških zdravstvenih radnika

Zaposleni u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Nišavskog okruga nezadovoljni svojim radno-ekonimskim položajem i načinom na koji se sprovode reforme u ovim sistemima obustavili su tačno u podne svoj rada i i održali protest ispred interne klinike u Kliničkom centru u Nišu.

Protestu su prisustvovali zaposleni iz: KC Niš, Doma zdravlja Niš, Instituta za javno zdravlje Niš, Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika Niš, Zavoda za plućne bolesti Niš, Specijalne bolnice za psihijatriju Bolesti Gornja Toponica, Klinike za stomatologiju Niš, Doma zdravlja Doljevac, Doma zdravlja Ražanj, Doma za odrasla invalidna lica Kulina – Aleksinac, ali i kolega iz Ćuprije, Jagodine,Beograda i Vojvodine koji su došli da podrže ovaj protest.

Ispred GS ZSZ „Nezavisnost“ okupljenima su se obratili Predsednik Republičkog odbora sindikata Zoran Ilić i Sekretar Goran Dejanović. Ispred Reginalnog povereništva Južna Srbija obratio se Predsednik Bojan Cekić, a isprede Sindikata „Nezavisnost“ KC Niš Predsednik Miodrag Stojković.

-U pojedinim ustanovama i to državnim, silni direktori, podržani od svojih partija ne poštuju ni ono što je propisano i određeno od njihovih nadležnih, reforme sprovode na svoj način ali na uštrb zaposlenih čije se nezadovoljstvo preliva i na korisnike , Kaže Zoran Ilić ispred GS ZSZ ''Nezavisnost''.

 

Na skupu su pročitani zahtevi članova ovog sindikata upućeni Ministarstvu zdravlja i Vladi Republike Srbije, kao i RZZO kojima se traži prvenstveno depolitizacija i dekriminalizacija zdravstva i socijalne zaštite, sprovođenje reformi koje neće biti na štetu zaposlenih i građana, poštovanje Posebnog kolektivnog ugovora i realno povećanje plata koje su kako kažu štrajkači od 2007. godine do danas obezvređene za više od 30%.


#   Niš   Južna Srbija region   protest   Zoran Ilić   Gornja Toponica
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima