Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Протест због премлаћивања школског педагога

rssBookmark and Share

06.03.2013. Izvor: Kurir

Професори, ученици и ваннаставно особље Средње пољопривредне школе "Радош Јовановић Сеља" у Прокупљу одржали су данас протесни скуп против насиља. Скуп је организован након пребијања педагога ове школе Миће Најдановића, које се догодило првог марта.

Протест због премлаћивања школског педагога
Према речима запослених, циљ овог скупа је да се јавности скрене пажња на овај случај и да виновници буду кажњени, како би се на тај начин спречило понављање хулиганског понашања.

"Најстроже осуђујемо сваки облик насиља над ученицима и свим радницима школе. Овај немили догађај први пут се десио у нашој васпитно-образовној установи и жао нам је што нисмо успели да благовремено спречимо иживљавање над ученицима и радницима школе, који савесно испуњавају своје обавезе", рекао је Небојша Ивановић, председник Синдиката запослених у Средње пољопривредној школи.

На скупу је говорила и председник Ђачког парламента Анастасија Радовић, која је позвала своје другове да сви заједно кажу "СТОП насиљу у школама".

"Данас нас 500, једногласно устајемо и кажемо "Стоп". Ми сматрамо да нам је угрожено право на безбедан живот. Зашто?", запитала се Анастасија Радовић.

Према речима ове ученице, професори и ученици су уложили труд да ова школа буде за пример другима и да ће и даље сви заједно радити да тако и остане.

Иначе, инцидент су започеле ученице Гимназије и Медицинске школе, које су дошле у ову школу да се физички обрачунају са једном ученицом, коју су од насилница заштитили педагог школе и наставник енглеског језика. Након препирке са педагогом, ученице из других школа су отишле и највероватније касније пожалиле својим друговима, који су по завршетку радног времена са капуљачама на главама сачекале педагога на улазу у школско двориште и брутално га претукли, а затим побегли у непознатом правцу.

Случај је пријављен полицији, која је након тога идентификовала и привела нападаче. Ради се о Немањи Ж. (24) и Стефану С. (22) из Прокупља, против којих је поднета кривична пријава за насилничко понашање.


#   школе   кривична пријава
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима