Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Protest zbog premlaćivanja školskog pedagoga

rssBookmark and Share

06.03.2013. Izvor: Kurir

Profesori, učenici i vannastavno osoblje Srednje poljoprivredne škole "Radoš Jovanović Selja" u Prokuplju održali su danas protesni skup protiv nasilja. Skup je organizovan nakon prebijanja pedagoga ove škole Miće Najdanovića, koje se dogodilo prvog marta.

Protest zbog premlaćivanja školskog pedagoga
Prema rečima zaposlenih, cilj ovog skupa je da se javnosti skrene pažnja na ovaj slučaj i da vinovnici budu kažnjeni, kako bi se na taj način sprečilo ponavljanje huliganskog ponašanja.

"Najstrože osuđujemo svaki oblik nasilja nad učenicima i svim radnicima škole. Ovaj nemili događaj prvi put se desio u našoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi i žao nam je što nismo uspeli da blagovremeno sprečimo iživljavanje nad učenicima i radnicima škole, koji savesno ispunjavaju svoje obaveze", rekao je Nebojša Ivanović, predsednik Sindikata zaposlenih u Srednje poljoprivrednoj školi.

Na skupu je govorila i predsednik Đačkog parlamenta Anastasija Radović, koja je pozvala svoje drugove da svi zajedno kažu "STOP nasilju u školama".

"Danas nas 500, jednoglasno ustajemo i kažemo "Stop". Mi smatramo da nam je ugroženo pravo na bezbedan život. Zašto?", zapitala se Anastasija Radović.

Prema rečima ove učenice, profesori i učenici su uložili trud da ova škola bude za primer drugima i da će i dalje svi zajedno raditi da tako i ostane.

Inače, incident su započele učenice Gimnazije i Medicinske škole, koje su došle u ovu školu da se fizički obračunaju sa jednom učenicom, koju su od nasilnica zaštitili pedagog škole i nastavnik engleskog jezika. Nakon prepirke sa pedagogom, učenice iz drugih škola su otišle i najverovatnije kasnije požalile svojim drugovima, koji su po završetku radnog vremena sa kapuljačama na glavama sačekale pedagoga na ulazu u školsko dvorište i brutalno ga pretukli, a zatim pobegli u nepoznatom pravcu.

Slučaj je prijavljen policiji, koja je nakon toga identifikovala i privela napadače. Radi se o Nemanji Ž. (24) i Stefanu S. (22) iz Prokuplja, protiv kojih je podneta krivična prijava za nasilničko ponašanje.


#   škole   krivična prijava
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima