Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Радници поново блокирали управну зграду ШИК Копаоника

rssBookmark and Share

16.09.2013. Autor: Agencija TANJUG

Радници ШИК Копаоника у Куршумлији, поново су блокирали управну зграду Симпо-ШИК-а, не дозволивши руководству те фирме да дође на своја радна места.

Радници поново блокирали управну зграду ШИК Копаоника

Они траже да им се исплате заостале плате, али и уплате доприноси за пензиско и здравствено осигурање.

Према речима председника синдиката Драгослава Јевремовића, од последње блокаде пре десетак дана, није постигнут договор са руководством Симпо-ШИК-а око исплате дуговања.

"Нама не преостаје ништа друго него да поново блокирамо управну зграду Симпо-ШИК-а. Вештак економске струке је утврдио да Симпо-ШИК дугује ШИК Копаонику преко 23 милиона динара. Још није урађен коначан пресек, што значи да је тај дуг још већи. Нисмо примили четири плате, немамо оверене здравствене књижице па морамо на овај начин да се боримо за своја права", каже Јевремовић.

Он истиче да ће представници незадовољних радника покушати у наредна два дана да кроз разговор са руководством Симпо-ШИК-а реше проблем, а да у колико до тога не дође, најављује радикализацију протеста.

"Још нисмо одлучили како ћемо радикализовати протест уколико до договора не дође, али овога пута нећемо одустати док нам се захтеви не испуне", додаје Јевремовић и наглашава да све време док траје блокада управне зграде, део радника у производњи је на својим радним местима, те да се производња несметано одвија.

Милорад Андрејевић, директор Симпо ШИК-а тврди да предузеће којим он руководи није надлежно да решава проблеме ШИК Копаоника.

"Симпо ШИК има уговор о закупу са ШИК Копаоником, а то предузеће је у реструктурирању и под надлежношћу државе. Симпо ШИК нема обавезу да њиховим радницима исплаћује плате и остале доприносе. Они се морају обратити надлежним државним органима који су им и до сада вршили исплату", прокоментарисао је директор Андрејић.


#   Шик   радници   Симпо Шик   заостале плате
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима