Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radnici ponovo blokirali upravnu zgradu ŠIK Kopaonika

rssBookmark and Share

16.09.2013. Autor: Agencija TANJUG

Radnici ŠIK Kopaonika u Kuršumliji, ponovo su blokirali upravnu zgradu Simpo-ŠIK-a, ne dozvolivši rukovodstvu te firme da dođe na svoja radna mesta.

Radnici ponovo blokirali upravnu zgradu ŠIK Kopaonika

Oni traže da im se isplate zaostale plate, ali i uplate doprinosi za penzisko i zdravstveno osiguranje.

Prema rečima predsednika sindikata Dragoslava Jevremovića, od poslednje blokade pre desetak dana, nije postignut dogovor sa rukovodstvom Simpo-ŠIK-a oko isplate dugovanja.

"Nama ne preostaje ništa drugo nego da ponovo blokiramo upravnu zgradu Simpo-ŠIK-a. Veštak ekonomske struke je utvrdio da Simpo-ŠIK duguje ŠIK Kopaoniku preko 23 miliona dinara. Još nije urađen konačan presek, što znači da je taj dug još veći. Nismo primili četiri plate, nemamo overene zdravstvene knjižice pa moramo na ovaj način da se borimo za svoja prava", kaže Jevremović.

On ističe da će predstavnici nezadovoljnih radnika pokušati u naredna dva dana da kroz razgovor sa rukovodstvom Simpo-ŠIK-a reše problem, a da u koliko do toga ne dođe, najavljuje radikalizaciju protesta.

"Još nismo odlučili kako ćemo radikalizovati protest ukoliko do dogovora ne dođe, ali ovoga puta nećemo odustati dok nam se zahtevi ne ispune", dodaje Jevremović i naglašava da sve vreme dok traje blokada upravne zgrade, deo radnika u proizvodnji je na svojim radnim mestima, te da se proizvodnja nesmetano odvija.

Milorad Andrejević, direktor Simpo ŠIK-a tvrdi da preduzeće kojim on rukovodi nije nadležno da rešava probleme ŠIK Kopaonika.

"Simpo ŠIK ima ugovor o zakupu sa ŠIK Kopaonikom, a to preduzeće je u restrukturiranju i pod nadležnošću države. Simpo ŠIK nema obavezu da njihovim radnicima isplaćuje plate i ostale doprinose. Oni se moraju obratiti nadležnim državnim organima koji su im i do sada vršili isplatu", prokomentarisao je direktor Andrejić.

Komentara: 0


#   Šik   radnici   Simpo Šik   zaostale plate
@


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima