Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Štrajkači ŠIK Kopaonik-a bi da leže kod kuće i primaju plate

rssBookmark and Share

Kuršumlija 01.02.2014. Beta, JužnaSrbija.Info

Radnici društvenog preduzeća ŠIK "Kopaonik" i juče su blokirali ulaznu kapiju u krug fabrike Simpo ŠIK-a i onemogućili su ulazak u preduzeće generalnom direktoru Miloradu Andrejeviću i poslovodstvu kompanije.

Štrajkači ŠIK Kopaonik-a bi da leže kod kuće i primaju plate

Radnici tvrde da im zakupac Simpo ŠIK duguje više od 20 miliona dinara, a da oko 100 radnika plate nije primalo osam meseci.

U poslovodstvu Simpo ŠIK-a odbacuju navode radnika, kažu da će ukoliko se protest nastavi, Simpo ŠIK morati da u potpunosti obustavi proizvodnju, a ističu da su o svemu obavestili nadležne organe i da očekuju njihovu reakciju.

Inače, rukovodstvo Simpo Šik-a, kako saznajemo, ponudilo je štrajkačima posao i plate, ali su oni to odbili jer bi, izgleda, više voleli da leže i dobijau pare za, kako sami tvrde, navodne dugove.

Komentara: 1


#   Kuršumlija   Simpo   Šik   radnici   štrajk   Simpo Šik
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    helena, 03.02.2014.:
    ja mislim da pre nego sto se objavi neki tekst treba saslusati obe strane. Neznam koga ovaj direktor Simpo Sika svojim gnusnim lazima stiti a ocigledno je da to cini. Cinjenica je da su oni uz pomoc nekih ljudi iz drzavnog vrha uzeli nekada najvecu fabriku lesonit ploce na balkanu u zakup za 1 euro mesecno. Pri tome su dobili iz fonda za razvoj oko 27 miliona eura koje niti imaju namere niti mogu da vrate.Bez posla su ostavili100 radnika Kopaonika. Laz je da su bilo kome od njih nudili bilo kakav posao. To sto nemogu da rade je jer nemaju sirovine. Da je ovo stvarno ozbiljna drzava neko bi vec morao da odgovara za ovo sto se desava u Kursumliji. Dosta lazi ,,gospodine,, direktore!


[ Dodaj komentar ]