Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Štrajkuje 630 radnika kuršumlijskog Simpo ŠIK

rssBookmark and Share

Kuršumlija 09.04.2014. Beta

Radnici kuršumlijskog preduzeća "Simpo ŠIK" stupili su u ponedeljak u generalni štrajk zbog veoma teške finansijske situacije u kojoj se ta kompanija nalazi, rekao je danas predsednik Samostalnog sindikata tog preduzeća Aleksandar Eraković.

Štrajkuje 630 radnika kuršumlijskog Simpo ŠIK

On je kazao da je 630 radnika u četiri proizvodna pogona obustavilo rad u ponedeljak u 6 časova ujutro.

"Tražimo ispunjenje tri zahteva, prevenstveno da se obezbedi kontinuitet rada u svim pogonima 'Simpo SIKK', zatim isplata zaostalih plata i povećanje zarada radnicima uz istovremeno smanjenje direktorskih plata", rekao je Eraković i dodao da će radnici prekinuti štrajk tek kad njihovi zahtevi budu ispunjeni.

Eraković je kazao da je preduzeće "Simpo ŠIK", koje je pre pet godina zakupilo pogone "ŠIK Kopaonik", u kratkom roku zapalo u tešku finansijsku situaciju.

"Ne znamo gde su završile investicije koje je država tada obezbedila, a sada su ugroženi zaposleni i dobavljači sirovina", kazao je Eraković.

On je na današnjoj sednici lokalnog parlamenta u Kuršumliji zatražio od odbornika da izađu u susret zahtevima štrajkača upozorivši da će u suprotnom, preduzeće "Simpo ŠIK" opet biti suočeno sa zatvaranjem.

"Simpo ŠIK" je pre pet godina uzeo u zakup na period od 20 godina pogone kuršumlijskog preduzeća "ŠIK Kopaonik" i tada je na posao vraceno 630 radnika.

U međuvremenu je Javno preduzeće "Srbijašume" obustavilo isporuke sirovina "Simpo ŠIK" zbog velikih dugova koje velikih dugova koje kuršumlijsko preduzeće ima prema "Srbijašumama".


#   Kuršumlija   Simpo   radnici   štrajk   investicije   Srbijašume   Simpo Šik
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima